Hade ett hemligt avtal med Zlatan

FOTBOLL

Thiago Silva: Jag ska säga sanningen...

Thiago Silva följde Zlatan Ibrahimovic från Milan till Paris Saint-Germain.

Nu berättar brassen om spelet bakom kulisserna vid den stora övergången till PSG.

– Jag och Zlatan kom till en överenskommelse, säger mittbacken.

Paris Saint-Germain stod i somras för två enorma prestigevärvningar när de hämtade Thiago Silva och Zlatan Ibrahimovic från Milan. Brassen värvades först för att en kort tid senare även följas av sin svenske vän.

”Pratade innan vi skrev på”

På Sportbladets fråga berättar nu Thiago Silva om spelet bakom kulisserna och en tidigare okänd överenskommelse med Ibrahimovic.

– Jag ska säga sanningen. Vi pratade med varandra innan vi skrev på kontraktet. Min tanke och idé var att fortsätta spela tillsammans med honom i Milan och i slutändan kom vi till en överenskommelse om att fortsätta spela tillsammans, men nu i PSG, säger 27-åringen.

De två lagkamraterna kom alltså överens med varandra om att fortsätta karriären tillsammans innan de valde PSG.

– För mig är det ett privilegium att gå till en storklubb och att följa med en anfallspelare som är en av de bästa och största i världen. Jag hoppas att vi tillsammans med resten av gruppen ska skriva historia, säger Thiago Silva.

Zlatan har skämtsamt sagt att han kom på köpet när PSG köpte dig.

– Nej, nej. Han gick så klart över på grund av sina kvalitéer. Han hade aldrig gått till PSG om han inte var en av de bästa anfallarna i världen.

”En av de bästa i världen”

Nu är dock vänskapen lagd åt sidan i alla fall för en kväll när Thiago Silva på onsdagen har uppgiften att stoppa Ibrahimovic i vänskapslandskampen på Råsunda.

– Det är komplicerat, vi är lagkamrater. Jag spelade med honom i Milan som ni vet och vet hur komplicerat det är att markera honom. Han är i min mening av en de bästa anfallsspelarna i världen och naturligtvis i svensk fotboll. Han är också en stor vän jag har i livet.

Har ni haft kontakt under din tid i Sverige nu?

– Jag skickade ett sms till honom för några minuter sedan och frågade om de var på stadion men de hade redan tränat i dag så det var inte möjligt att träffa honom.

Hur ser du på Zlatans ligapremiär (där svensken gjorde två mål)?

– För mig, och alla som känner ”Ibra”, var det ingen nyhet att han skulle bjuda på mål. Jag hoppas att han fortsätter så och att han ger oss titeln i Frankrike.