Planstormning när VM-arenan testades

Tre åskådare tog sig in

VM-arenan i Manaus.
VM-arenan i Manaus.

VM-arenan i Manaus skulle testas med storpublik.

Då stormade minst tre åskådare planen.

– Det här händer inte i VM, säger Tiago Paes, en av tjänstemännen i organisationskommittén inför mästerskapet, enligt AP.

Fotbolls-VM i Brasilien närmar sig. En av spelplatserna för mästerskapet är Arena da Amazonia i Manaus, där England och Italien möts den 14 juni.

Under torsdagen hölls det första stora testeventet på arenan i Amazonas djungel. Cupmötet mellan Vasco da Gama och Resende slutade 0–0 inför nästan 40 000 åskådare  – men matchen präglades av en rad problem med arenan, uppger nyhetsbyrån AP.

600 vakter

Värst var att minst tre supportrar till Vasco da Gama tog sig in på planen efter matchen. AP rapporterar att fansen inte uppträdde hotfullt, men att de inte hade tillåtelse att beträda planen.

Nästan 600 säkerhetsvakter bevakade matchen.

– Vi kommer att analysera bilderna av invasionen för att ta reda på vad som gick fel och vem var inte uppmärksam. Det här kommer inte att hända i VM, säger Tiego Paes enligt AP.

Ljudproblem

Planstormningen efter slutsignalen var inte det enda bekymret med arenan. När lagen ställde upp för nationalsången före avspark fungerade inte högtalarsystemet och inget ljud hördes. Därtill vittnade flera åskådare om att kommunikationerna i arenan inte heller fungerade som förväntat.

– Det här var det första officiella testeventet och vi hade inte väntat oss att allt skulle fungera perfekt. Överlag är vi mycket nöjda med resultatet i Manaus, säger Tiego Paes.

Arenan i Manaus står som värd för fyra matcher, utöver England–Italien också Kamerun–Kroatien, USA–Portugal och Schweiz–Honduras.

Byggandet av VM-arenorna i Brasilien har skakats av flera dödsolyckor.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN