Tangerade rekord – klev av med smärtor

Ronaldo delar målrekordet – med Messi

Cristiano Ronaldo fortsätter att leverera.

Ballon d'Or-vinnaren slog till med sitt 14:e CL-mål och tangerar nu José Altafini och Lionel Messis målrekord.

Sedan stegade portugisen av planen med smärtor.

– Cristiano har haft en knäskada, jag tog ut honom för att undvika att riskera något, säger Carlo Ancelotti.

I fjol stod Dortmund för en praktknall och körde över Real Madrid med hela 4-1 i det första semifinalmötet efter fyra mål av Robert Lewandowski.

I kväll gav ”Los Blancos” svar på tal.

Gareth Bale – som tidigare varit kritiserad av fansen – klev fram redan efter två minuter och 55 sekunder och satte 1-0 bakom Roman Weidenfeller. Och drygt 20 minuter senare fyllde Isco på till 2-0.

Sedan var det dags för Cristiano Ronaldo att kliva in i handlingen.

Föll ihop i mittcirkeln

I den 57:e minuten serverades portugisen av Luka Modrić och satte 3-0. Det var 29-åringens 14:e mål den här Champions League-säsongen och därmed tangerar han rekordet för ”flest antal mål under en och samma Champions League-säsong” tillsammans med José ”Mazzola” Altafini och Lionel Messi.

Ronaldo fråntogs dock chansen att gå förbi och i kapp. Med knappt tio minuter kvar att spela föll han plötsligt ihop i mittcirkeln, till synes med krampkänningar, och signalerade för byte.

Efteråt gav ändå Carlo Ancelotti lugnande besked om händelsen.

– Cristiano har haft en knäskada, jag tog ut honom för att undvika att riskera något. Han är inte skadad, det är bara en mindre känning, säger Real-tränaren på presskonfensen.

Har drömläge

Totalt i karriären har Cristiano Ronaldo gjort 30 mål i Champions League-slutspel, Lionel Messi har gjort 31.

Real Madrid vann matchen mot Borussia Dortmund med 3-0 och har ett drömläge inför returen på Westfalenstadion, som spelas på tisdag nästa vecka.

Se klipp när Ronaldo linkar av (extern länk)

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.