Tyresös önskebesked: stjärnorna kan spela

Mitt i krisen spelar Tyresö FF sin största match någonsin.

I dag slåss klubben för sin ­existens.

Som tur är ser stjärnorna Marta, Boquete, Klingenberg och Seger ut att kunna delta mot Birmingham.

Det är dags för semifinaler i Women’s Champions League. Tyska Wolfsburg och Potsdam möts i den ena, Birmingham och Tyresö i den andra.

Den krisdrabbade svenska klubben är med andra ord bara två matcher från en CL-final.

I kväll spelas den första semifinalen, på bortaplan mot skrälllaget Birmingham som slog ut ­Arsenal i kvarten.

Tyresö beskriver på sin hem­sida matchen som den största i klubbens historia.

– Jag måste säga att det är fantastiskt att komma till England och spela fotboll. Vi spelar visserligen på en liten arena, men den är härligt pittoresk och andas verkligen fotboll. Helt underbart, säger tränaren Tony Gustavsson.

”Något stort på gång”

Men förberedelserna har inte varit optimala. Stjärnorna Marta, Veronica Boquete, Meghan Klingenberg och Caroline Seger har gått en kamp mot klockan.

Men nu ser det ut som att samtliga ska kunna spela – frågan är bara hur mycket.

– Det är bättre än vi hade kunnat räkna med. En enorm eloge till vårt medicinska team som jobbat dag och natt för att spelarna skulle kunna komma tillbaka till semifinalen, säger Gustavsson.

Förutom den sportsliga prestigen står stora pengar på spel. En finalplats innebär 1,8 miljoner kronor i prispengar, en vinst i finalen betyder 2,3 miljoner kronor in i klubbkassan – tillskott som skulle kunna rädda Tyresö från konkursen.

Tony Gustavsson vill inte diskutera den ekonomiska situationen, utan fokuserar enbart på det sportsliga. Trots krisrubriker och premiärförlust beskriver han stämningen som strålande.

– En underbar känsla, det fullkomligt bubblar i gruppen. Det märks att det är något stort på gång.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.