La Liga

Gör mål – efter tolv sekunder

Av: 

Adam Pinthorp

FOTBOLL

Här blir Atlético supertalang historisk

Tolv sekunder tog det innan Atlético Madrid hade tagit ledningen hemma mot Betis igår.

Det var bara början på ett riktigt målfyrverkeri när Atlético till slut vann med 5-0.

– Jag är nöjd med intensiteten matchen igenom, säger tränaren Diego Simeone enligt AS.

Atlético Madrid visade att säsongens första poängtapp i ligan som kom mot Espanyol förra helgen bara var en engångsföreteelse. När Real Betis gästade Vicente Calderón bjöd man nämligen publiken på ett riktigt målfyrverkeri.

Snabbaste målet i historien

Och matchen hann knappt börja innan Atlético tog ledningen. I sin första start för klubben slog supertalangen Óliver Torres, 18, till redan efter tolv sekunder.

Det är det snabbaste målet i La Liga någonsin i Atléticos historia.

– Vi kunde spela väldigt avslappnat hela matchen med tanke på att vi fick en bra start, men jag är tillfreds med koncentrationen som samtliga hade under 90 minuter, säger Atléticos tränare Diego Simeone efter matchen enligt AS.

Villa glödhet

Ólivers 1–0 var alltså bara början. Men det dröjde till den andra halvleken innan det skulle explodera målmässigt. David Villa, som haft sviktande form den senaste månaden, nickskarvade först in Filipe Luis inlägg till 2-0 innan han dunkade in trean från nära håll.

Därefter slog skyttekungen Diego Costa till med sin elfte fullträff för säsongen, varpå Gabi Fernández fastställde slutresultatet på tilläggstid.

– Det är väldigt viktigt att vi har fått igång så många olika målskyttar. Jag är nöjd med spelarnas intensitet matchen igenom, säger Diego Simeone.

Efter tio omgångar har Atlético nio segrar och fortsätter haka på Barcelona i ligatoppen, samtidigt som man rycker ifrån Real Madrid och nu är fem poäng före stadsrivalen.

Läs Adam Pinthorps blogg om David Villa här!

Läs Erik Niva dokument om Diego Costa här!

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Champions League i höst – skaffa ditt CMore-konto här

C More

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

La Liga