Fergusons bok krossar Beckhams

FOTBOLL

Självbiografin slår nytt säljrekord i England

Sir Alex Fergusons självbiografi slår alla tidigare säljrekord i Storbritannien.

Inte mindre än 115 547 exemplar av boken såldes under de sju första dagarna – siffror som slår David Beckham självbiografi med råge.

Foto: Slår försäljningsrekord. "My Autobiography" krossar David Beckhams självbiografi i antalet sålda exemplar.

Kontroverserna kring Sir Alex Fergusons självbiografi "My Autobiography" har varit många. Senast förra veckan gick Liverpools manager Brendan Rodgers till attack mot den före detta Manchester United-managern på grund av dennes uttalanden i boken och Roy Keane har tidigare sagt att Ferguson "inte vet vad lojalitet betyder".

Bråken har gett biografin gigantiskt med publicitet och nu har första veckans försäljningssiffror kommit.

Enligt sajten thebooksellers.com har Fergusons bok sålt 115 547 exemplar i Storbritannien under de första sju dagarna – nytt rekord för en icke science fiction-bok.

Bland annat krossar han David Beckham, vars självbiografi "My Side" sålde 86 000 exemplar första veckan.

Beckham startar fotbollslag i Miami

Men Beckham behöver inte misströsta. I dag rapporterar Sky Sports att engelsmannen är i färd att starta ett nytt lag i den amerikanska ligan Major Soccer League. När 38-åringen spelade med LA Galaxy ingick det i hans kontrakt med MLS-ligan att han skulle få starta ett nytt lag för 25 miljoner dollar och enligt TT diskuterar han nu saken med flera investerare. Han uppges ha bestämt sig för att förlägga fotbollslaget i Miami, som inte har haft ett MLS-lag sedan The Miami Fusion lades ner år 2001.

– Vi har haft möte med David Beckham angående äganderätt av en ny klubb. Vi ser fram emot att David en dag ska få äga en MLS-klubb, säger ligans vicepresident Dan Courtmanche till AP, enligt goal.com.

ARTIKELN HANDLAR OM