Ronaldos svar efter utspelet

FOTBOLL

Blatter får svar på tal

Fifa-presidenten Sepp Blatters utspel mot Cristiano Ronaldo fick Real Madrid att rasa.

Nu slår stjärnan själv tillbaka.

”Den här videon visar respekten och hänsynen som Fifa har för mig, min klubb och mitt land”, skriver Ronaldo på Twitter.

Under en intervju fick Fifa-presidenten Sepp Blatter frågan om vem som är världens bästa spelare – Lionel Messi eller Cristiano Ronaldo. Svaret var något märkligt.

Blatter kallade först Lionel för Leonard och blandade också in Zlatan mellan kallade honom för Ibramovic.

Sedan fortsatte presidenten med att prata om Ronaldo efter att han hyllat Messi.

– Den andre. Det är något annat. Den andre är som en general på planen, sa Blatter och gjorde ett försök att imitera stjärnan.

"Önskar honom ett långt liv”

Sedan fortsatte han:

– Men det är den andra sidan av fotbollen och det är bra att också ha sådana generaler på planen. Det ger liv åt fotbollen. En har större nota hos frisören än den andre men det spelar ingen roll.

Videon fick Real Madrid att rasa och klubben ska ha skickat ett brev till Blatter där de kräver en förklaring.

– Jag ser det som respektlöst, säger tränaren Carlo Ancelotti.

Nu svarar Ronaldo på utspelet.

”Den här videon visar respekten och hänsynen som Fifa har för mig, min klubb och mitt land. Mycket är förklarat nu”, skriver han på sin officeilla twitter och fortsätter:

”Jag önskar Mr. Blatter ett hälsosamt och långt liv, med vetskapen om att han kommer att fortsätta bevittna framgångarna för hans favoritlag och spelare”.

■ ■ ■

Uppdatering:

Efter Ronaldos ilska ber nu Blatter om ursäkt på Twitter.

”Jag ber om ursäkt om du tog illa vid dig av mitt lättsamma svar på en privat tillställning i fredags. Det var aldrig min avsikt. Jag är hedersmedlem i Real Madrid och förklarade bara varför vi har så många talangfulla spelare i sporten, inklusive dig”, skriver Blatter.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga