– Behöver den inte för att veta att jag är bäst

Publicerad 2013-11-28

PSG vidare och Zlatan historisk – men internationella guldbollen intresserar honom inte: Inget jag tänker på

PARIS. Seger, mål och avancemang till åttondelsfinalerna.

Sämre sätt kan man fira hundra match-jubileum på.

Zlatan var nöjd i natt.

– Jag spelar precis som jag gillar att spela, säger han till Sportbladet.

Trött men belåten, det var Ibra i natt efter att PSG besegrat Olympiakos hemma med 2–1 och säkrat sitt Champions League-avancemang.

Du gör mål, ni vinner och är vidare, ingen dålig kväll?

– Det känns bra, mycket bra. I kväll spelade jag precis som jag gillar att spela. Jag rörde mig runt, fick mycket boll, styrde spelet och hade en bra balans mellan att hjälpa till i försvaret och att ändå hålla mig uppe på topp, säger Zlatan till Sportbladet.

Han och Edinson Cavani, PSG:s två målskyttar denna kväll, var sist ut i intervjuzonen. Paris-kvällen hade varit rå och kall men inne i Parc des Princes inre salonger var det varmt och stimmigt.

”Trött när jag gick ut”

PSG dominerade fullständigt i första halvlek men efter Marco Verrattis utvisning blev det lite tuffare.

– Tyvärr fick vi spela med en man mindre och då blir det en helt annan match, säger Zlatan.

Han fick beröm för hur mycket han jobbade bakåt och hjälpte till även i försvarsspelet.

– Det kändes bra men det var därför jag blev trött! Jag var trött när jag gick ut.

PSG:s president Nasser Al-Khelaifi var mycket glad i natt, han med – och han hyllade Zlatan.

– Vi är vidare och det var det viktiga, vi växer hela tiden. Ibra? Han är fantastisk, i mina ögon är han den som förtjänar Guldbollen.

Men Zlatan menar att personliga utmärkelser, liksom målrekordet i Champions Leagues gruppspel, inte är det viktiga för honom. Och han bara ler när Sportbladet frågar honom om Guldbollen.

– Vilken av dem…? undrar Ibra.

Den internationella, den alla pratar om nu…?

– Det är inget jag går och tänker på och det är inget jag kämpar för. Jag behöver inget sånt för att veta vad jag själv känner, för att veta hur bra jag är. Antingen så får man den eller så får man inte den. Jag behöver inget sånt för att få bekräftelse.

Fullt fokus på PSG

Hur långt PSG kan gå i Champions League återstår att se, menar Zlatan, som i natt bara ville njuta ett ögonblick av att man är vidare.

– Vi får se. Vi är ett bra lag och vi kämpar och vi utvecklas, men ju längre vi går desto svårare blir det, så klart. Vi tränar på och så får vi se hur långt det räcker. Vi förbereder oss och det är de här matcherna vi vill spela.

Förlusterna mot Portugal och att Sverige missar VM finns där ännu inom honom, säger Ibra. Men han försöker ha fullt fokus på PSG.

– Jag försöker att tänka så lite som möjligt på det. Men det är inte lätt. Tankarna kommer säkert försvinna men komma tillbaka när det väl är dags för VM.

Zlatan tar sin rullväska och lämnar Parc des Princes för ett julpyntat Paris som glittrar i kapp med det upplysta Eiffeltornet i natten.

Följ ämnen i artikeln