”Han kommer aldrig att glömmas”

Publicerad 2013-11-25

Manchester United-legenden Bill Foulkes är död

Bill Foulkes (inringad) var en av de överlevande från flygolyckan i München.

En legend har gått ur tiden.

Den förre Manchester United-spelaren Bill Foulkes, som gjorde 688 framträdanden i klubben, avled på måndagsmorgonen i en ålder av 81 år.

– Bills bidrag på nästan 700 matcher och nära 20 år i klubben kommer aldrig att glömmas, säger vice ordföranden Edward Woodward.

Följ ämnen

På måndagsmorgonen bekräftade Manchester United att den förre storstjärnan Bill Foulkes har avlidit.

"Manchester United är väldigt sorgsna över att meddela att den legendariska mittbacken Bill Foulkes har avlidit, i en ålder av 81 år", står det i uttalandet.

Överlevde flygkraschen i München

Foulkes var en av de spelare som överlevde flygolyckan i München 1958, då 23 personer omkom. Under sina 19 år i klubben gjorde han 688 framträdanden i Manchester United – bara Ryan Giggs, Paul Scholes och Sir Bobby Charlton har gjort fler.

– Bill var en gigantisk karaktär under efterkrigstiden i Manchester United. Han var en väldigt trevlig man som jag hade äran att få träffa vid flera tillfällen, det mest minnesvärda var vid Champions League-finalen i Moskva, 50 år efter flygkraschen, säger klubbens vice ordförande Edward Woodward.

– Bills bidrag på nästan 700 matcher och nära 20 år i klubben kommer aldrig att glömmas. Tankarna hos alla i klubben; ledningen, spelare, personal och fans – finns hos Bills familj.

Bill Foulkes blev 81 år.

Följ ämnen i artikeln