Asllani skadad – Japan-match i fara

”Fick nog inte så mycket vila som jag hade behövt efter EM”

”Kosse” klev av skadad mot USA. Nu är Japan-matchen i fara.
”Kosse” klev av skadad mot USA. Nu är Japan-matchen i fara.

Lotta Schelin är tillbaka efter skador och sjukdom.

Då är anfallskollegan Kosovare Asllani ljumsskadad istället och ett frågetecken inför matchen mot Japan i Algarve Cup.

– Vi ska testa i morgon (söndag) så får vi se sen, säger PSG-spelaren till Sportbladet.

Hon har spelat Sveriges båda matcher i Algarve Cup. Men inför måndagens match mot Japan är Kosovare Asllani ett osäkert kort. Anledningen är en ömmande ljumske.

– Jag är sliten och får småproblem, säger landslagsanfallaren till Sportbladet.

Ljumskskadan fick Asllani att lämna planen efter 70 minuters spel mot USA. Ett medvetet val som kan ha räddat Japanmatchen.

– Den där krampen som kommer innan man sliter av muskeln, det var den som kom i går (fredags) och därför valde jag att gå av. Förhoppningsvis klev jag av i tid.

Skadeproblemen är egentligen inte nya. Asllani har dragits med småskador en tid och tidigare under säsongen ådragit sig en muskelbristning i låret.

– Det har varit en lång säsong. Jag fick nog inte så mycket vila som jag hade behövt efter EM och sen har kört på i klubben. Jag har haft lite småproblem, som min ljumske till exempel.

”Mycket bättre än i fjol”

PSG-anfallaren är glad över sitt beslut att kalla på byte 20 minuter före slutet mot USA. Något hon inte hade gjort för några år sedan.

– Då hade jag spelat vidare tills jag gått sönder.

Under sin andra säsong i Paris Saint-Germain har Kosovare Asllani fått en lite annan roll än den hon hade under premiäråret.

Och förändringen har varit positiv för henne.

– Den säsong jag gör i PSG är mycket bättre än den jag gjorde i fjol, även om jag gjorde fler mål då. Jag har spelat mer på mittfältet i år och är också mer delaktig i spelet.

”Finns potential”

Landslaget kan se tillbaka på två vinster av två möjliga i Algarve Cup och med tillförsikt se fram emot mötet med Japan.

Men Kosovare Asllani menar att det svenska spelet kan bli bättre.

– Vi har gjort två okej matcher. Det finns potential att det ska bli ännu bättre. Vi kan minimera slarviga passningar och hålla i bollen mer, då kommer det bli ännu bättre.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN