”Jag blev en av de yngsta någonsin”

FOTBOLL

Tankovic slog Zlatan på träningen – berättar om samtalet och landskampen

Foto: Bildbyrån.
Muamer Tankovic.

Muamer Tankovics landslagsdröm slog in i onsdagens landskamp mot Turkiet.

Nu berättar 19-åringen om träningssegern mot – och samtalet med – idolen Zlatan Ibrahimovic.

– Folk säger att han är arrogant men det stämmer inte, säger Tankovic.

67 minuter in i Sveriges 1-2-förlust mot Turkiet fick Muamer Tankovic dra av sig träningsoverallen och göra landslagsdebut. Efter att ha återvänt till vardagen i Fulham berättar nu 19-åringen för klubbens hemsida om erfarenheten.

”Jag gjorde båda målen”

– Jag är väldigt stolt, det var ett stort ögonblick för mig. Jag är 19 år och jag tror att jag en av de yngsta spelarna i svensk fotbollshistoria att spela för a-landslaget. Jag är besviken över att vi förlorade men stolt över min debut, säger Tankovic.

Talangen fick hoppa in på kanten i matchen, en för honom ovan position, inför en fanatisk hemmapublik. Tankovis insats får ses som godkänd men ännu bättre gick det på träningen dagen innan matchen.

– Vi spelade de unga mot de äldre spelarna och jag gjorde båda målen i 2-0-segern. Efter det sa managern åt mig att jag skulle spela minst 30 minuter mot Turkiet så jag förberedde mig för det. Det var en fin erfarenhet att spela men svårt eftersom vi låg under med 1-2 när jag kom in. Publiken var galen och väldigt högljudd men jag tycker att jag hanterade det bra. Det är väldigt stort att ha spelat för mitt land men jag är besviken över att vi förlorade eftersom jag ville visa så mycket mer.

”En av mina stora hjältar”

Landslagssamlingen gav också Tankovic chansen att träna sida vid sida med idolen Zlatan Ibrahimovic.

– Det var fantastiskt eftersom han är en av mina stora hjältar. Han är en fantastisk kille och vad glad över att prata med mig och ge mig några råd. Folk säger att han är arrogant men det stämmer inte alls – han pratar med alla.

ARTIKELN HANDLAR OM