Gerzic: Jag blir nästan tårögd

Hyllades stort i återkomsten i Örebro

Tillbaka i Örebro.

Då hyllades Nordin Gerzic, 29, med banderoller och stående ovationer.

– Jag blir nästan tårögd, säger han till Sportbladet.

IFK Göteborg köpte Nordin Gerzic for stora pengar inför säsongen 2012.

Men vistelsen i "Blåvitt" blev inte vad mittfältaren hade fantiserat om, så i veckan bestämde han sig för att vända hem.

Hem till Örebro där allt en gång började.

Utlåningen klappades igenom i tisdags men redan i går, i matchen mot Jönköpings Södra kastade han av sig överdragsstället och klev in på det nylagda konstgräset på Behrns arena.

”Helt underbart”

Till stående ovationer.

– Det var helt underbart. Jag visste när jag lämnade Örebro att jag hade gjort mycket för klubben, men att jag skulle vara så här uppskattad … det trodde jag faktiskt inte. Jag behövde en nytändning. Det har inte gått spikrakt uppåt om man säger så, så det här var verkligen en skjuts för självförtroendet.

Känns det som att komma hem?

– Ja. Örebro är ju mitt hem, jag har bott här i stort sett hela mitt liv. Göteborg är mitt andra hem, jag trivs jättebra där också, men det här är något annat.

Det var bestämt att Gerzic, som inte tränat på tre och en halv vecka, skulle få spela de sista minuterna om matchen redan var avgjord.

Tack vare Ahmed Yasins, Karl Holmbergs och Shpetim Hasanis fullträffar stod det 3-1 till ÖSK när klockan tickade upp mot 85.

”Tillbaka i december”

Gerzic har kommit till ett serieledande Örebro som fortsätter att rada upp trepoängare.

– Man märker vilket bra "go" det är i laget. Gubbarna är fulla av självförtroende och det har redan smittat av sig på mig.

Nu vill 29-åringen vara med och ta upp sitt ÖSK till allsvenskan. Sedan är tanken att han återvänder till "Blåvitt".

– Jag har två och ett halvt år kvar på mitt kontrakt där och planerar att fullfölja det. Jag är en krigare och ger inte upp. I december kommer jag att vara på Kamratgården igen, sedan får vi se vad som händer, säger Gerzic.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.