Mysteriet: Var är Nicolas Anelka?

Nicolas Anelka – klar för Atletico Mineiro och ny lagkamrat till Ronaldinho.

Eller?

Fransmannen är ännu inte presenterad och från Mineiro är det locket på.

West Bromwich bröt kontraktet med anfallaren Nicolas Anelka i mars efter att fransmannen meddelat på Twitter att han ville lämna klubben. Men det dröjde inte länge förrän presidenten i brasilianska storklubben Atletico Mineiro, Alexandre Kalil, meddelade att Anelka var klar för klubben – som redan kan skryta med Ronaldinho i truppen.

Men efter den bekräftelsen, för tio dagar sedan, har det varit tyst om vad som egentligen gäller angående kontrakt.

”Träffar unga muslimer”

Nu vägrar Mineiro att prata om varför Anelka ännu inte presenterats officiellt som nyförvärv hos klubben. Enligt källor till spanska AS vet klubben inte ens säkert var anfallaren tagit vägen.

I ett telefonsamtal med tidningen slänger president Kalil på luren efter att ha sagt:

– Jag håller på att ordna med det där.

Men enligt arabiska fotbollssajten Goalna befinner sig Anelka i Kuwait för att föreläsa vid ett konvent.

– Anelka är här för att träffa unga muslimer och dela med sig av erfarenhet från livet, säger en representant för konventet till Goalna.

Stängdes av för ”anti-semitiskt gest”

När Goalna publicerade en bild på Anelka ombord ett flygplan på väg till Kuwait väcktes upprörda känslor hos Mineiro-supportrar som undrar hur det går med värvningen av anfallaren.

Det engelska fotbollförbundet, FA, stängde av Anelka fem matcher under denna säsong efter en ”anti-semitisk gest” när han firade ett mål mot West Ham.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.