"Tuffaste uppgiften i hela min karriär"

Moyes inför returen: "Redo"

David Moyes och hans Manchester United måste gå framåt i kväll.
David Moyes och hans Manchester United måste gå framåt i kväll.

Med 1–1 i bagaget gasar Manchester United in i Allianz Arena.

Förare? David Moyes.

– Det blir den tuffaste uppgiften i min karriär, säger den skotske tränaren enligt Daily Mail.

Det svänger snabbt i fotboll. Efter att ha massakrerat alla möjliga motståndare har Bayern München börjat gå på minor, med tre raka matcher utan seger. På andra sidan? Där väntar ett Manchester United som vunnit sina två senaste ligamatcher med totalt 8–1 – och plötsligt har engelsmännens David Moyes fått lite andrum. Inför kvällens returmöte i Champions League-kvartsfinalen är den före detta Everton-tränaren medveten om vad som gäller.

– Vi måste se matchen som en cupfinal och gå ut för att vinna med beslutsamhet och mycket mer bollinnehav än i första mötet. Alla är redo, säger han på gårdagens presskonferens enligt Daily Mail.

”Vore dumt av oss”

United har klättrat upp till en sjundeplats i Premier League efter sin bedrövliga säsongsinledning, men i 4–0-segern senast mot Newcastle fick man klara sig utan Wayne Rooney. 28-åringen deltog ändå för fullt på gårdagens träning och Moyes har förhoppningar om en spelklar superstjärna.

 – Vi har rådfrågat våra läkare och det verkar okej. Alla vet vilken karaktär Wayne är. Han är fast besluten att spela och då vore det dumt av oss att stoppa honom, säger United-tränaren.

Ur den statistiska synvinkeln? Motståndarna från München förlorade finalen på Allianz Arena 2012 och har sedan dess inte slagit något engelskt lag på hemmaplan.

Obesegrade hemma

– De är Europa-mästare, men kommer att ha mötena med engelska lag i huvudet. Vi ska försöka dra nytta av det, säger Moyes.

Att Bayern inte lyckats vinna är dock en sanning med modifikation. Mot Manchester City i höstas var avancemanget redan säkrat, mot Arsenal i fjol gick man vidare trots 0–2 tack vare 1–3 på bortaplan. Sett till hemmamatcher är förlustnollan intakt i ligaspelet för ett Bayern München som gjort mål i snitt var 30:e minut. David Moyes må tro på triumfen, men rangordnar med respekt och realism.

– Det blir den tuffaste uppgiften i min karriär.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.