Falkenberg värvar från Bajen

Uppdaterad 2018-07-27 | Publicerad 2013-12-27

Henke gör klart med sitt tredje nyförvärv

Christoffer Carlsson, 24, trivdes inte i Stockholm och har därför bestämt sig för att lämna klubben.

Nu återvänder han till Falkeberg där han tidigare har spelat och blir därmed Henrik Larssons tredje värvning.

– Jag tror att det kommer att bli jättebra. Han kan nog lära oss mycket, säger Christoffer Carlsson.

Följ ämnen

Christoffer Carlsson, 24, kom till Falkenberg 2010 från Landskrona. Han gick rakt in i laget och imponerade så pass mycket att Hammarby bestämde sig för att värva spelaren inför 2013. Men året i Bajen har inte passat Carlsson vid sidan av planen som inte trivs med tillvaron i Stockholm. Därför väljer han nu att vända söderut och återvända till Falkenberg.

– Jag är glad över att Falkenberg vill att jag ska spela för dem igen. Det kommer att bli ett väldigt roligt och spännande år. Jag tror att vi har goda chanser att hänga kvar, säger Christoffer Carlsson till klubbens officiella hemsida.

Tredje nyförvärvet

Henrik Larsson, 42, har bara varit tränare i Falkenberg i lite mer än tre veckor, men har i och med Christoffer Carlsson värvat tre spelare. Sedan tidigare har även försvarsspelaren Tibon Joza från Häcken och målvakten Rasmus Rydén från Halmstad anslutit till klubben gratis.

Falkenbergs sportchef Håkan Nilsson är också väldigt nöjd med att få tillbaka Carlsson i klubben.

– FFF är mycket glada över att ha kontrakterat "Stoffe" för de närmsta tre åren. Vi vet hur bra han har presterat i den gulvita tröjan och är övertygade om att han blir en fullgod ersättare för Niclas Eliasson, samtidigt som han tillför truppen en positiv anda även vid sidan av plan, säger Håkan Nilsson.

Läs mer om alla transferrykten i allsvenskan och superettan: SILLY SEASON SVERIGE