Friberg da Cruz om skandalscenerna i Göteborgsderbyt: ”Jävligt coolt”

”De gjorde det för att slippa förödmjukelse”

avMagnus Wilsson

Göteborgsderbyt i Svenska cupen avbröts på grund av pyroteknik.

Den tidigare Gais-profilen Bobbie Friberg da Cruz valde att ge sig in i debatten på Twitter.

– Jag förespråkar inte pyro, men tyckte det var jävligt coolt, skriver han.

Det är nu några dagar sedan det Svenska cup-mötet mellan IFK Göteborg och Gais avbröts. Tidigare i dag tilldömdes även Gais segern med 3–0.

På sociala medier har debatten fortsatt och många har en åsikt. Den tidigare Gais-profilen Bobbie Friberg da Cruz, som spelade i göteborgsklubben 2001–2008 och spelade över 150 matcher för klubben, valde att göra samma sak.

– Äh vafan alla som såg göteborgsderbyt i måndags förstod att GAIS skulle stå som slutsegrare efter 90 min. För att bespara sina spelare förödmjukelse ställer de till med en scen. Jag förespråkar inte pyro, men tyckte det var jävligt coolt. Shoot Me for saying that, skriver han på Twitter.

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Inte för pyroteknik

Till Norrköpings Tidningar utvecklar han twitterinlägget.

– De hade säkert planerat det här långt innan. Det syntes i halvtid var matchen var på väg. Gais var det klart bättre laget. Därifrån kommer de igång med pyrotekniken, säger han.

Men han förtydligar för tidningen att han säger det med glimten i ögat.

Även om han inte är alltför kritisk mot fansens tilltag berättar han att han inte är för pyroteknik på allsvenska arenor.

– Jag är inte för det. Absolut inte. Och inte i den utsträckningen men det sätter färg på allsvenskan men det börjar bli för mycket, säger han.

Sportbladets guldmålningar 2006–2018 00:41
ARTIKELN HANDLAR OM