IFK Göteborg bröt ÖFK:s förlustfria svit

Uppdaterad 2018-08-21 | Publicerad 2018-08-20

Östersunds FK hade tio raka matcher utan förlust.

Mot IFK Göteborg bröts den fina sviten.

– Jag tycker segern är väldigt välförtjänt, säger ”Blåvitt”-tränaren Poya Asbaghi.

Följ ämnen
IFK Göteborg

Den ryktesomgärdade Saman Ghoddos saknades i truppen när Östersunds FK begav sig till Göteborg. Utan storstjärnan fick ÖFK också se sin förlustfria svit gå upp i rök.

Inte sedan den 5 maj hade Östersund förlorat i allsvenskan. Men efter tio raka matcher utan förlust blev ett krisstämplat IFK Göteborg för svåra - då ”Blåvitt” segrade med 2–1 hemma på Gamla Ullevi.

– Vi har en väldigt bra defensiv balans matchen igenom. Vi är rätt skonade från klara målchanser, säger IFK Göteborg-tränaren Poya Asbaghi i C More Sport.

– Östersund är skickliga, de håller i bollen väldigt bra och det vet vi om. Men vi ska inte be om ursäkt för den här segern. Jag tycker att vi gör det bra, vi vill ha mer boll men jag tycker att vi var bra i första, säger Emil Salomonsson.

Slog in hörna - direkt i mål

Hemmalaget tog ledningen efter 21 minuters spel - med ett av säsongens mest uppseendeväckande mål. Genom en hörna som slogs direkt i mål kunde nämligen IFK Göteborg göra 1–0. Från vänster slog Giorgi Kharaishvili in hörnan, som Dennis Widgren släppte förbi sig och en maktlös Aly Keita fick se bollen studsa in vid hans första stolpe.

– Det är helt mitt fel. Jag hör inget bakom mig. Den kommer ganska fort mot mig och jag får hjärnsläpp helt enkelt, säger Dennis Widgren i C More Sport.

– Ett helt galet mål. Det är klart att det inte gjorde det bättre för oss, säger Östersunds tränare Ian Burchnall.

Bara fyra minuter senare skulle Dennis Widgren dock få sin revansch. Han tog emot bollen och från ordentligt avstånd klippte han till. Med ett kanonskott mitt i målet, som seglade över Erik Dahlin och via ribban, kvitterade Widgren till 1–1.

– Det var både ilska och glädje när den satt. Man funderade fortfarande över det som hände innan.

Avgjorde i första

Det oavgjorda resultatet skulle dock inte hålla sig halvleken ut.

När det bara återstod sekunder utav den första halvleken återtog IFK Göteborg nämligen ledningen.

Återigen var det en fast situation som låg bakom målet. Än en gång var det Giorgi Kharaishvili som slog bollen. På en frispark från georgiern nådde Vajebah Sakor högst och tryckte in 2–1 med en stenhård nick.

– När de fick det psykologiska målet precis före paus kunde de lägga upp sin plan för hur de skulle försvara hela andra halvlek, säger Östersunds Tom Pettersson.

Sex poäng ner till kvalplats

Mot ett kompakt IFK Götborg hade Östersunds FK svårigheter att skapa heta kvitteringschanser. Först på övertid fick Östersund några vassare lägen, i samband med inlägg och hörnor. Merparten av de 8 114 åskådarna kunde dock lämna Gamla Ullevi jublandes - då ”Blåvitt” höll undan och avgick med en 2–1-seger.

– Vi var inte tillräckligt skickliga i dag, inte tillräckligt noggranna, säger Tom Pettersson.

I och med segern skapar sig IFK Göteborg andrum ner till kvalstrecket. Det skiljer nu sex poäng ner till Brommapojkarna på kvalplatsen, för ”Blåvitt” på tionde plats. Östersund ligger i sin tur kvar på fjärde plats i tabellen.

För IFK Göteborgs del innebar också matchen ett kärt återseende, då hemvändande Robin Söder fick spela från start.

Han visade inte minst samarbetet med mycket pigga och tempostarka Patrik Karlsson Lagemyr kan bli givande för IFK och fansen.

Det ser ut att finnas ett lovande samspel mellan dig och "Paka"?
– Det tycker jag. Det är en läcker spelare.

Vad betyder segern för er?

– Förhoppningsvis kan det ge något. Både för självförtroendet personligt men också för spelidén. Jag tyckte att vi lyckades knyta ihop säcken. Vi spelade inte så fantastisk fotboll men gjorde vi skulle och vi lyckades med kontringar också, sen kan vi göra det ännu bättre också.