Gerrard blåst på premiärseger - efter övertidskvittering

avRobert Rosén

FOTBOLL

Steven Gerrard såg länge ut att ta en premiärseger i Skottland.

På övertid blåstes dock hans Rangers på tre poäng.

Istället blev det 1–1 i den första ligamatchen under Gerrards styre.

I fredags inledde Frank Lampard sin tränarkarriär med att leda sitt Derby County till en seger. På söndagseftermiddagen såg även hans gamla mittfältskompanjon Steven Gerrard ut att få en flygande start på tränarjobbet i skotska Rangers.

Det började dock illa för Steven Gerrards Rangers i ligapremiären mot Aberdeen. Redan efter tolv minuters spel åkte Alfredo Morelos på en hård utvisning, sedan han sparkat på Scott McKenna när bollen inte var i närheten.

Trots det numerära underläget kunde Rangers ta ledningen efter en halvtimmes spel. I en tilltrasslad situation tilldelades Rangers en straff. Från elva meter fick högerbacken James Tavernier förtroendet och engelsmannen var säkerheten själv, då han dundrade in ledningsmålet.

Kvittering i 93:e

Målet såg länge och väl också ut att bli matchens enda - men efter 80 minuters spel med en man mindre fick Rangers kapitulera.

En lång boll lyftes i den 93:e minuten in i straffområdet. Bollen damp till slut ner hos Aberdeens Bruce Anderson, som ostörd kunde lägga in 1–1-målet vid den bortre stolpen, och blåsa Steven Gerrard på en seger i premiären.

Det oavgjorda resultatet innebär att Steven Gerrard fortfarande inte vet hur det känns att förlora en match som Rangers-tränare. Sedan tidigare har han även coachat laget i Europa League, där de slagit ut Shkupi (Makedonien) och Osijek (Kroatien) i de två första kvalomgångarna.

1 av 3 | Foto: Ian MacNicol / Getty Images Europe
De har vunnit Premier League på 2010-talet 00:47
ARTIKELN HANDLAR OM