HIF-nyförvärvet inte spelklar: ”Besvikelse”

avAdam Borg

Foto: LENNART MÅNSSON / BILDBYRÅN

Helsingborgs nyförvärv Markus Holgersson kan missa skånederbyt mot Landskorna på söndag.

Detta på grund av att det spanska fotbollförbundet inte slutfört alla åtgärder som krävs för att nyförvärvet ska bli spelklar efter övergången från Lorca.

– Det är klart att det är störande att inte kunna använda en spelare som vi har värvat, säger HIF:s ordförande Krister Azelius till Fotbollskanalen.

Helsingborg har rustat ordentligt för att ta sig tillbaka till allsvenskan under sommaruppehållet. Klubben har fått tillbaka hemvändarna Andreas Granqvist, Rasmus Jönsson och Markus Holgersson kryddat med brassen Wanderson.

På söndag tar Helsingborg emot Lanskrona i skånederbyt mot Olympia. Men då ser man ut att få klara sig utan mittbacken Markus Holgersson, som fortfarande inte är spelklar trots att det var över en vecka sedan han anslöt till Helsingborg.

”HIF, det svenska fotbollförbundet och Markus Holgerssons tidigare klubb Lorca har gjort det man kan och ska för att få spelarlicensflytten beviljad av det spanska fotbollförbundet men ännu ej fått något svar. Spaniens nationella fotbollförbund svarar heller inte på varken samtal eller mejl. Detta har väckt frustration hos såväl oss, Helsingborgs IF, som Markus Holgersson, hans tidigare klubb och det svenska fotbollförbundet.”, skriver HIF på sin hemsida.

”Jag känner besvikelse”

Det spanska förbundet har helt enkelt inte utfärdat det dokumentet som krävs för att Holgersson ska kunna spela mot Landskrona. Däremot är Wanderson redo för spel.

– Jag känner besvikelse över att inte få det på plats. Vi visste ju med Wanderson att det kunde ta lite tid med "imigration question", och att han inte skulle spela mot Öis. Där var det med i planeringen. "Holger" har vi räknat som tillgänglig redan i tisdags. Det är klart att det är störande att inte kunna använda en spelare som vi har värvat här och nu och i det känsliga läget vi är nu där det är full gas som gäller och att använda materialet vi har och spela in det matchmässigt för att nå det mål vi satt upp för säsongen. "Frustation" är ett bra ord, och jag känner även besvikelse, säger HIF:s ordförande Krister Azelius till Fotbollskanalen.

Trots frustrationen angående Holgerssons situation är ändå Azelius hoppfull om att mittbacken ska finnas med i matchtruppen på söndag.

– Har vi en bra dag i dag vaknar det spanska förbundet till och skickar det som krävs för att "Holger" ska bli spelklar till på söndag, och har vi en mindre bra dag blir det inte så.

Skånederbyt spelas på söndag klockan 17:30.

ARTIKELN HANDLAR OM