”Jag tycker att hans ord var lite väl hårda”

Av: Fredrik Jönsson, Pelle Strandman

Publicerad:
Uppdaterad:

Jonas Olssons struptag på Alexander Jeremejeff väckte stor ilska i Häcken.

Nu svarar Djurgårdens lagkapten på Andreas Alms utspel.

– Jag förstår att det inte ser snyggt ut, säger Olsson.

Besvikelsen var stor i Häcken efter förlusten mot Djurgården där Aliou Badji avgjorde med sitt 2–1-mål på övertid.

Men efteråt var det inte slutresultatet som fick Andreas Alm att ilskna till – utan en sekvens där Jonas Olsson kom undan med ett gult kort från domare Glenn Nyberg efter ett struptag på Häckens anfallare Alexander Jeremejeff.

– Får man göra det i svensk fotboll? Jag bara undrar. Han vill döda honom, i stort sett. Han markerar: ”Du, jag skulle vilja strypa dig så att du inte lever mera”. Jag tycker det är bedrövligt, sa Alm efter matchen.

Nu ger Olsson sin bild av incidenten – som han menar har fått lite för stora proportioner.

– Vi gruffar lite, han håller i mig och jag tar ett grepp om halsen på honom. Som är lite onödig så klart, säger lagkaptenen.

Olsson uppfattade inte att det rådde någon osämja mellan honom och Jeremejeff efter slutsignalen.

– Vi tackade för matchen efteråt. Som man gör. Det var inga sura miner, så som jag uppfattade det.

Ångrar struptaget

Kan du ångra det du gjorde?

– Ja, det kan jag göra. Men jag läste lite av av vad Alm sa... Det är väl sån fotbollen är, man har olika uppfattningar om en situation. Domaren har sin uppfattning och jag har min. Jeremejeff har säkert sin, men han verkade inte tycka att det var så farligt. Och Alm har sin.

Olsson fortsätter:

– Någonstans så tror jag att besvikelsen färgar hans sätt att se på det. De är så klart besvikna över att ha förlorat på övertid. Jag tycker väl kanske att det var en match som förtjänade att sluta oavgjort. Jag tycker att de (Häcken) gjorde en jättebra match. De är ett tufft lag att möta.

Mittbacken har förståelse för att hans struptag väckte irritation men tycker att Andreas Alm gick till orimligt hårt angrepp mot honom efter matchen.

– Jag förstår att det inte ser snyggt ut. Men jag tycker inte att det förtjänar de överorden, kanske.

– Jag tycker att hans ord är lite hårda. Men han har rätt till sin åsikt. Och domaren hade sin åsikt. Så är det.

”Konstig utgångspunkt”

Var det rätt med gult?

– Ja, det tycker jag.

Håller du med Andreas Alm som säger att du får med dig saker bara för att du är Jonas Olsson och att ni spelar på hemmaplan?

– Nej, det tycker jag inte. Om du kollar på min historik i England under tio år så var jag avstängd tre, fyra gånger där. Jag tror jag hade en utvisning, två om räknar cupspel.

– Jag tycker inte att jag har någon historia av att vara otyglad på det sättet. Sen är väl Premier League en liga där man tillåter lite mer, och det får väl jag fundera över (i allsvenskan).

– Att jag skulle få med mig mer... nä det går åt båda håll. Ibland tycker jag att jag får med mig mindre. Jag tycker det är en konstig utgångspunkt. Så känner inte jag i alla fall.

Foto: Stina Stjernkvist/TT / TT NYHETSBYRÅN
Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE