Tvingar fansen köpa dyra biljetter

FOTBOLL

Svenskarna får betala 800 kronor för att se Sverige möta Ungern

Det ungerska fotbollsförbundet har mjölkat svenska supportrar på pengar.

Inför ödesmatchen i VM-kvalet i september har fansen tvingats att köpa biljetter till ockerpriser.

– Det är ett väldigt högt pris men det finns inte så mycket vi kan göra åt saken, säger Svenska Fotbollförbundets generalsekreterare Sune Hellströmer.

Att se Sverige spela ödesmatch i VM-kvalet mot Ungern på Ferenc Puskás Stadion i Budapest 5 september blir en dyr affär för alla svenska fans.

Sätter svenskarna på dyraste sektionen

Det ungerska fotbollsförbundet har valt att placera gästande supportrar på den dyraste läktarsektionen och biljettpriserna har satts till 800 svenska kronor.

Priset är det dubbla jämfört med vad det till exempel kostade att få en biljett till Sveriges gruppspelsmatch mot Spanien i EM förra året.

– De är inte acceptabelt. De tvingar svenskarna till att köpa de dyraste biljetterna, det finns inte på kartan att biljetterna ska vara så dyra, säger Ingo Söderlund, ordförande i Camp Sweden.

Supporterorganisationen har vänt sig till det Svenska Fotbollförbundet men utan resultat.

– Jag kan hålla med om att det är väldigt dyrt. Vi har hållit på med frågan ett tag men vi kan inte göra så mycket åt saken, säger Sune Hellströmer som varit i kontakt med det danska förbundet.

”Många kommer inte att åka”

Att danskarna ”bara” fick betala hälften så mycket för en biljett när VM-kvalet inleddes i höstas spelar ingen roll.

– Det är arrangören som bestämmer priset och de anser att den här matchen är så pass intressant så att prisläget är ett annat, säger Hellströmer som menar att det bara finns en chans att komma runt problemet.

– Kan svenskarna bevisa att ungrarna har köpt biljetter i samma kategori till ett annat pris så går vi vidare till Uefa, för det är mot reglerna.

Men ni kan inte hjälpa till?

– Nej, vi kan inte bedriva någon undercover verksamhet på det sättet.

De höga biljettpriserna har skrämt bort många supportrar och enligt förbundet har endast 1300 svenskar ansökt om biljetter.

– Och många av de som har sökt kommer inte att åka. Folk är förbannade och irriterade, säger Ingo Söderlund.

ARTIKELN HANDLAR OM