Henok Goitom tvingas lämna Valladolid

FOTBOLL

Spanska klubben köper inte ut svensken trots målsuccén

Foto: AP
Goitom i närkamp med Pique.

La liga-klubben Valladolid väljer att inte förlänga med Henok Goitom.

I stället ansluter han till division två-klubben Real Murcia i sommar.

– Jag åker dit och väntar på ett bud från la liga, säger Goitom till Sportbladet.

Henok Goitom lånades ut till Valladolid och var bästa målgörare med tio mål på 29 matcher förra säsongen. Trots det väljer den spanska la liga-klubben att inte utnyttja optionen och köpa ut honom från Real Murcia.

Goitom är för tillfället på semester hemma i Sverige, men åker om ett par veckor tillbaka till division två-klubben Real Murcia, som han tillhör. Men det är inte där han ser sin framtid.

"Ett steg neråt"

– Inte för min del, det är ett steg neråt. Jag tror inte att Murcia vill det ekonomiskt, för deras del är det bättre att sälja mig nu än nästa år då jag bara har ett år kvar på kontraktet, säger Goitom till Sportbladet.

Var hoppas du spela nästa säsong?

– Jag tror att de flesta klubbarna i la liga som är lite mindre skulle passa. De är ganska jämnbra. Men det är sån cirkus just nu nu. Min agent sköter det, men jag har sagt till honom att inte ringa mig om det inte finns något konkret bud.

Väntar på bud från la liga

Planen är att träna några veckor med Murcia i väntan på att det ska dyka upp ett bud från en annan klubb.

– Båda har en ömsesidig idé om att jag ska vidare. Men det är klart, skulle det bli Murcia i division två nästa säsong är det inga problem för mig, jag får spela fotboll och bo i Spanien, säger Goitom.