”De är oerfarna”

FOTBOLL

Skadekris i IFK – kaxigt i AIK

Skadekris i IFK Göteborg – då tror AIK:s spelare att Blåvitt får det tufft.

– Avtrubbade, oerfarna och lite mer oorganiserade, är Nils-Eric Johanssons förhoppning om Göteborg.

IFK Göteborg må toppa allsvenskan, men befriade från orosmoln är inte spelarna på Kamratgården.

Fem spelare finns just nu på skadelistan, varav tre är backar. Dessutom är Ragnar Sigurdsson avstängd. Vilken position han spelar på? Just det, back.

Detta gör att IFK Göteborg i kvällens toppmatch mot AIK tvingas spela med en startelva som är långt ifrån ordinarie, och inte alls så erfaren och rutinerad som de kanske hade hoppats.

”Klart det påverkar”

Nu går AIK:s spelare till attack och säger att gästerna från västkusten kan få det tungt.

– Det är klart att det påverkar när man saknar så mycket folk som de gör. Det blir ett mer oerfaret lag, säger AIK:s Nils-Eric Johansson.

– Med skador och avstängningar så måste man mixtra om lite i laget, och det vill man ju helst inte göra. Förhoppningsvis kan de vara lite avtrubbade, oerfarna och kanske lite mer oorganiserade än vanligt.

IFK Göteborgs Tobias Hysén försäkrar dock att det inte finns någon oro hos dem.

– Vi visade mot Gefle i cupen senast att vi kan spela bra även om det saknas folk, så Nisse behöver inte oroa sig. Och de spelarna som nu kommer in är hungriga och vill visa vad de kan, säger han.

”Inga problem alls”

Hyséns lagkamrat Gustav Svensson håller med.

– Jag tycker att vi har en ganska bred trupp. Även de som sitter på bänken har varit med länge och skulle göra ett bra jobb. Så det ska inte vara några problem alls.

ARTIKELN HANDLAR OM