Tvingas spela kraftigt tejpad

Sjukgymnasten: ”Kan slå upp samma skada”

BARCELONA/GÖTEBORG. Den stukade högerfoten ska inte stoppa Zlatan Ibrahimovic, 27, från VM-kvalet mot Danmark.

Men han kan tvingas spela kraftigt tejpad.

– Smärtan i foten kan vara kvar i flera veckor, säger landslagets sjukgymnast Johan Sandberg.

I går på morgonen undersöktes Zlatan Ibrahimovic efter att han trampat rejält snett i början av andra halvlek borta mot Racing Santander i tisdags kväll.

Barcelonaläkarna Ricard Pruna och Dani Medina konstaterade att svensken stukat högerfoten.

– Ibrahimovic har påbörjat behandlingen av sin vrist i dag (läs i går). Nu är det en fråga om att se hur det går dag för dag. Det är tveksamt om han kan spela på lördag, säger presstalesmannen Sergi Nogueras till Sportbladet.

När övriga Barçaspelare har en ledig dag i dag återvänder Zlatan till Ciutat Esportiva Joan Gamper, Barcelonas träningsanläggning, för behandling.

”Kommer att prata”

Än så länge känner den svenska landslagsledningen ingen oro för superstjärnans medverkan i avgörande VM-kvalet mot Danmark om två och en halv vecka.

– Jag kommer garanterat prata med Zlatan inom de närmaste dagarna och stämma av hur han känner sig. Men efter en vecka, tio dagar ska man normalt kunna spela igen, säger sjukgymnasten Johan Sandberg.

Hyllas i Danmark

Ibrahimovic kan ändå tvingas spela mot Danmark med smärtor från fotleden, även om stukningen inte är av allvarligaste slaget.

– Man kan känna av smärtan i flera veckor efteråt. Då brukar man tejpa upp foten för att ge den mer stöd. Dessutom är man mer känslig för att slå upp samma skada, säger Sandberg.

Till B.T. säger Danmarks assisterande förbundskapten, Peter Bonde, med glimten i ögat:

– De (svenskarna) får gärna vara skadade allihop. Jag kan inte minnas någon landskamp där Zlatan inte haft skadeproblem, men han har alltid blivit spelklar.

– Jag såg första halvtimmen mot Santander och det var ren konst det som Zlatan presterade. Alla tränare med bara lite hjärna vet att det är stort plus att ha Zlatan i laget.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN