Mikkel Jensen till BP – och kritiserar Bajen

FOTBOLL

Jensen: ”Jag hade önskat mig rakare besked”

I går var Mikkel Jensen lagkapten för Hammarby. I dag lånas han ut till BP. Då riktar dansken vass kritik mot Bajen-ledningen:

– Känns jävligt tråkigt, jag mår inte bra över det här. Jag hade önskat mig rakare besked från Hammarby, säger Mikkel till Sportbladet.

Foto: Anders Deros
Mikkel Jensen.

Mikkel Jensen har varit Hammarby trogen sedan 2003, då han kom till klubben från Bröndby. Efter 112 allsvenska matcher blir det dock ett klubbyte för Jensen, som så sent som i går måndag agerade lagkapten för Hammarby mot Örgryte IS.

– Jag förstår att folk är överraskade, det här blev klart i dag och det finns flera orsaker till att jag flyttar, säger Mikkel Jensen.

Brommapojkarna lånar först dansken säsongen ut. Sedan börjar ett nytt tvåårskontrakt gälla.

”Blir en stor tillgång för vårt unga lag”

– Mikkel Jensen är en ledare på planen och blir en stor tillgång för vårt unga lag, säger BP:s tränare Kim Bergstrand till klubbens hemsida.

Mikkel Jensen, som satt på utgående kontrakt med Bajen, ville bo kvar i Stockholm, där han också studerar. När BP hörde av sig blev valet till slut därför ganska enkelt. Han hade inte hört någonting från Hammarby på länge...

– Jag hade önskat mig rakare besked från Hammarby, men jag vill inte heller sitta och vara bitter, säger Mikkel.

Vad kan du säga om din och Tony Gustavssons (tränare i Hammarby) relation?

– Den har varit bra, men vi ser olika på fotboll. Det är väl det enda jag vill säga.

Du var lagkapten och lämnar Hammarby i ett tufft tabelläge, hur känns det?

– Jävligt tråkigt, jag mår inte bra över det. Jag är verkligen jätteledsen över det, det vill jag säga till mina lagkamrater och till våra fans. Men jag är också tvungen att tänka på min framtid, Hammarby hörde som sagt inte av sig. Så jag hoppas på förståelse.

ARTIKELN HANDLAR OM