Boström kan vara förlorad: ”Har fått förfrågningar”

ÖREBRO. Sixten Boström kan vara på väg att lämna ÖSK inför nästa säsong.

Sportbladet kan avslöja att succétränaren jagas av europeiska klubbar.

– Jag har fått vissa förfrågningar, säger han.

Sixten Boström. FOTO: CONNY SILLÉN
Sixten Boström. FOTO: CONNY SILLÉN

För en månad sedan kunde däremot Sportbladet berätta att såväl ÖSK som Sixten Boström var mycket positiv till möjligheten att förlänga tränarkontraktet som går ut i årsskiftet. Och när förhandlingarna kom igång för ett par veckor sedan menade både ÖSK:s ordförande Björn Åqvist och Sixten Boström att man var nära en lösning.

Men nu är läget annorlunda enligt Boström.

– Jag trodde först på en snabb lösning, men nu måste jag säga att vi ligger långt ifrån varandra i förhandlingarna. Det gäller både på det sportliga och ekonomiska planet.

Samtidigt har alltså klubbar från flera länder visat intresse för Sixten Boström som inte vill berätta om det även rör sig om allsvenska lag.

– Först och främst vill jag diskutera färdigt med Örebro innan jag kommenterar och tar ställning till något annat. Och min inställning är fortfarande att jag helst vill stanna i ÖSK.

Säger Örebros tränare som var märkbart besviken efter 2-2 hemma på Behrn Arena mot BP igår.

– Den här är en match som vi normalt sett ska vinna, men resultatet var rättvist. Vi saknade den rätta rörelsen i spelet och vårt passningsspel fungerade bara sporadiskt i dag.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN