”Lolo” klar för Ålborg

Skriver själv om affären i sin blogg: ”Sakna Hammarby”

Ekonomisk kris – och ett jobbigt tabelläge. Nu tappar också Hammarby sin kanske största stjärna: Louay ”Lolo” Chanko flyttar till Ålborg.

”Självklart kommer jag att sakna Hammarby” skriver Chanko.

– Vi lever i en tuff ekonomisk situation, säger klubbens vd Michael Andersson till sportbladet.se.

”Lolo” Chanko, 29, läkarundersöktes på onsdagen i Danmark och skrev därefter under ett treårskontrakt.

”Självklart kommer jag att sakna Hammarby och alla supportrar som stöttat mig genom åren. Men jag ska vara ärlig och säga att det blir skönt med en flytt då jag länge önskat mig en nytändning", skriver Chanko i sin blogg. Hammarby har även bekräftat övergången på sin hemsida.

Hammarby: ”Kommer alltid nya stjärnor”

I Ålborg får han Magnus Pehrsson som tränare och Andreas Johansson som mittfältskollega. Hammarby, som ligger fyra från slutet i allsvenskan och som mycket väl kan få kvala i höst för att hålla sig kvar i allsvenskan, är fruktansvärt skuldtyngda.

– Vi har en tuff ekonomisk situation. Det viktiga är att vi inte tappar honom som bosman, säger Hammarbys vd Michael Andersson till sportbladet.se.

Är beslutet att sälja honom förankrat hos era tränare?

– De är fullt medvetna om den ekonomiska situationen. Men det kommer alltid nya stjärnor. Och de känner till vår policy som säger att när det återstår 1,5 år på avtalen så går man in i förhandling med spelaren.

Enligt uppgifter till sportbladet.se krävde ”Lolo” att få gå, kommentar?

– Det fanns en viljeyttring från spelaren. Att få lämna var helt klart ett alternativ som uttrycktes.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.