Ekdal skadad igen – blir borta i veckor

avEmil Carlsvärd

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Albin Ekdals skadehelvete fortsätter.

Nu har den 28-årige landslagsmittfältaren åkt på en skada på det inre ligamentet.

Det uppger tyska tidningen Bild.

Albin Ekdal har haft problem med skador många gånger under sin karriär. Mittfältaren tvingades stå över flera landskamper under VM-kvalet på grund av ryggproblem, och vid det första mötet med Italien i play-offet till VM tvingades han kliva av lårskadad.

Gjorde comeback i december efter månads frånvaro

I november var han sedan skadad igen, innan han den 15 december gjorde comeback från start i sin klubb Hamburger SV för första gången på över en månad.

Nu har ett vinteruppehåll hägrat i Bundesliga en tid, men till helgen återstartar serien igen. Hamburger SV tar då emot Augsburg, men nyligen berättade klubbens tränare Markus Gisdol att svenskens medverkan i återstarten var osäker på grund av hans problem med en fotled.

– För matchen på söndag är Ekdal, Jung och Holtby fortfarande frågetecken. Vi får se hur det ser ut i slutet av veckan, sa Gisdol tidigare i veckan enligt klubbens twitterkonto.

Bekräftat: Blir borta tre veckor

Nu går också BILD Hamburger SV ut på sin Twitter och bekräftar att Ekdal missar helgens uppstart. 28-åringen har en skada på det inre ligamentet och beräknas vara borta minst tre veckor.

Fotnot: Albin Ekdal har gjort elva framträdanden för HSV i Bundesliga den här säsongen.

ARTIKELN HANDLAR OM