Fällande domen för knallskottet mot Tobias Sana står fast

FOTBOLL

GÖTEBORG. Domen mot supportern som kastade ett knallskott på Gamla Ullevi mot Tobias Sana, då i Malmö FF, står fast.

Mannen har återtagit sin överklagan till Hovrätten och accepterar straffet på två månaders fängelse.

Det var i matchen mellan IFK Göteborg och Malmö FF 28 april 2016 som den tidigare IFK-spelaren, Tobias Sana, men då i MFF, fick ett knallskott kastat mot sig när han värmde upp inför ett inhopp i matchen.

Knallskottet briserade mycket nära mittfältaren och även assisterande domaren Mathias Klasenius, som chockades och skadades av explosionen.

Matchen bröts

En chockad Sana blev ytterligare uppretad av reaktionerna, kastade en hörnflagga som ett spjut mot publiken, kaos uppstod och matchen avbröts.

IFK Göteborg blev dömda som förlorare och MFF fick segern med 3–0 i matchen.

För ett år sedan dömdes mannen som kastade in knallskottet till två månader i fängelse för vållande av kroppsskada. Mannen ansågs även som skyldig i en rad andra åtalspunkter: vållande av kroppsskada, våld mot tjänsteman, brott mot lagen om förbud mot maskering, ohörsamhet mot ordningsmakten, brott mot ordningslagen och ringa dopningsbrott i två fall.

Den nu 30-årige mannen valde att överklaga domen till Hovrätten och målet skulle kommit upp under onsdagen i Hovrätten för västra Sverige i Göteborg.

Men i sista stund har den dömde mannen återtagit sin överklagan.

”Gå vidare med livet”

– Vi har bestämt oss för att inte gå vidare. Han vill gå vidare med sitt liv och lägga den här händelsen bakom sig, säger mannens advokat Mia Sandros till Sportbladet.

– Han har inte ändrat inställning, han anser att han är oskyldig men processen har dragit ut så långt på tiden att han inte vill gå igenom allt en gång till. Han har ett fast jobb i dag och det är möjligt att vi ansöker till kriminalvården om att få avtjäna straffet med fotboja, säger Sandros.

Tobias Sana, 28, spelar sedan i somras för AGF Århus i den danska ligan.

När den fällande tingsrättsdomen mot mannen som kastade knallskottet mot Sana kom för ett år sedan så sa Tobias Sana till Sydsvenskan:

– Har han fått två månader, har han fått det. Det är inget jag sitter och tänker på – om han skulle fått mer eller mindre. Men det är skönt med ett avslut innan den här säsongen börjar.

ARTIKELN HANDLAR OM