Vigge: ”Visste inte riktigt om det”

avFredrik Jönsson

FOTBOLL

Näst mest speltid av mittbackarna i Manchester United.

Victor Nilsson Lindelöf – som hyllas stort av Janne Andersson – är nöjd.

– Jag visste inte riktigt om det, men det är väldigt roligt. Jag hade mål i huvudet att spela 30 matcher, säger han.

Den 10 juni 2017 presenterade Manchester United Victor Nilsson Lindelöf. Prislappen blev 350 miljoner kronor.

United inledde säsongen starkt, så det tog ett tag innan mittbacken finns chansen att visa upp sig. Men ju längre säsongen har gått desto mer speltid har det blivit.

”Spelar i världens största klubb”

I England har Nilsson Lindelöf fått ta emot en del kritik. Men statistiken visar att han är prioriterad av managern José Mourinho. United har endast förlorat tre matcher där svensken har spelat.

Enligt Transfermarkt har det blivit 24 framträdanden för Nilsson Lindelöf. Det visar att 23-åringen har spelat näst flest matcher av mittbackarna. I försvarslinjen är det bara Chris Smalling och ytterbacken Antonio Valencia som har gjort fler matcher den här säsongen.

– Det är min första säsong. Jag visste inte riktigt om det, men det är väldigt roligt. Varje match jag spelar försöker jag göra det så bra som möjligt, jag är 23 år gammal, spelar i världens största klubb. Det är kul när man får chansen. Jag är stolt när jag går ut och spelar för min klubb, säger Nilsson Lindelöf.

Vad hade du för mål inför säsongen?

– Jag hade mål i huvudet att spela 30 matcher, jag är inte riktigt där än. Men vi får se.

Förbundskapten Janne Andersson har sagt att ditt duellspel har utvecklats. Han sa att det var ”brutalt bra” mot Italien.

– Det känns bra, jag har utvecklat det lite. I Portugal hade jag mycket boll. Det känns bra.

Har du tänkt på det själv?

– Ja, lite. Jag tycker att jag har utvecklat det lite.

”Det får han stå för”

Zlatan uttalade sig nyligen om mittbackens första säsong i United.

– Jag tror han har haft det tufft, det har inte varit lätt. Han kom från Benfica med stora förväntningar och har inte fått så mycket speltid. Han fick någon match och hade det tufft, men jag ser honom varje dag och han växer för varje dag. Allt handlar om att komma in i det. När han väl gjort det så får man självförtroende, sa Zlatan.

Nilsson Lindelöf håller inte med:

– Ah, det vet jag inte riktigt, men det får han stå för. Det har varit en väldigt bra säsong för mig, det är min första säsong och det känns bra. Jag kör på varje dag och tränar hårt för att vara redo, säger 23-åringen.

Så lottades fotbolls-VM – grupperna och spelschemat 00:30
Foto: TT, Robin Lorentz-Allard