Svennis sitter kvar

FOTBOLL

Förbundet vågar inte utreda United-affären

Svennis är för dyr - men han sitter kvar.

Så ser efterspelet ut efter Alex Fergusons påstående om att Sven-Göran Eriksson skulle ta över Manchester United.

Det engelska förbundet vill inte utreda påståendet av rädsla för att Svennis ska hoppa av.

Hur det egentligen var med kontakterna mellan Sven-Göran Eriksson och klubben är fortfarande höljt i dunkel. Manchester United vd Peter Kenyon sa så här efter att Ferguson påstått att det i princip var klart förra vintern att Svennis skulle ta över klubben.

- Vi gjorde ett uttalande då och det var tydligt att vi inte slutförde något avtal med Sven och vi diskuterade aldrig positionen. Vi intervjuade flera kandidater. Grunden var att om Sir Alex skulle pensionera sig ville vi ha bästa kandidaten för jobbet.

Svennis tyst

Han dementerade alltså inte att det fanns kontakter - men om det var med Svennis, hans agent eller någon annan tredje part är inte känt.

Ännu ska man väl lägga till.

I brittiska söndagstidningar fanns uppgifter om att Manchester United kunde vänta sig någon form av bestraffning från förbundet sida för att den tagit kontakt med Svennis.

Men engelska FA har inte velat kommentera Fergusons påstående alls. I dag finns uppgifter i tidningen Sun om att det inte finns planer på att utreda dem heller.

Man vill helt enkelt inte riskera att Svennis tröttna på allt tjafs och helt enkelt hoppar av.

Men Sven -Göran Eriksson har hittills varit tyst om de påstådda kontakterna mellan honom och Manchester.

När det gällde tidigare rykten om Barcelona avfärdade han dem på det engelska förbundets hemsida. Sportbladet har talat med flera närstående källor.

- Sven är så trött på hela den här historien, han vill inte prata om det, säger en vän.

Dyrt landslag

Tidningen Daily Express berättar idag om att det finns en klyfta inom det engelska förbundet över de höga kostnaderna för Svennis - både för hans lön och det laget kostar.

Ingen annan har haft så hög lön som han.

Men troligen är kostnaderna för han samlingar med laget inte överdrivet mycket dyrare än de andra managers har haft.

Leif Kasvi