Alonso hjälte för Chelsea

avFrida Fagerlund

FOTBOLL

Chelseas 1–0-vinst mot Southampton var klubbens tolfte seger den här säsongen.

Antonio Conte menar att det är en bedrift som hamnat i skuggan – på grund av Manchester City.

– En del glömmer bort den här sviten eftersom det finns ett lag som vinner varje match, säger tränaren.

Tränaren Antonio Conte har visserligen deklarerat att Chelsea har gett upp kampen om ligatiteln, men laget fortsätter att hänga med i toppen.

Hemma mot Southampton kom ännu en trepoängare, vilket innebär att klubben just nu ligger på en tredjeplats i tabellen.

– Jag vill påminna alla om att vi har åtta segrar, en oavgjord mot Liverpool och en förlust mot West Ham på de senaste tio matcherna, säger Conte.

Alonso räddade seger

Det var strax innan paus som Marcos Alonso slog till med en smart frispark en bit utanför straffområdet. Skottet var både hårt och lågt och smet in bakom Fraser Forster i Saints-målet. Det var spanjorens fjärde ligamål den här säsongen.

Chelsea har nu gjort sju mål på direkta frisparker under Antonio Conte över alla tävlingar, mer än något annat Premier League-lag sedan förra säsongen.

– Vi dominerade matchen, hade 24 skott och träffade ribban och vi hade behövt göra ett andra mål för att spela mer avslappnat. Har man bara två skott på mål och gör mål på båda, så borde man vara orolig. Vi hade många chanser men måste bli mer effektiva, säger Conte.

Ancelotti ryktas tillbaka

Frågan är hur länge Conte blir kvar. Under fredagen kom Daily Record med uppgifter om att arbetslösa Carlo Ancelotti är på väg tillbaka till Londonklubben.

Tidningen uppger att Ancelotti kommer ta över efter landsmannen redan i januari. Det bör dock tilläggas att Daily Record inte ses som den mest trovärdiga källan, men det har nog undgått få att Conte inte verkar dra helt jämt med klubbens ledning.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM