Uppgifter: Oro kring Zlatans status

avSimon Norberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Zlatan Ibrahimovic, 36, har bara spelat 57 minuter sedan comebacken i november.

Nu rapporterar The Sun om att oron sprider sig inom Manchester United att svensken kanske aldrig kommer bli helt återställd från skadan.

Detta kan leda till att klubben kommer se sig om efter en ny anfallare i januari.

Foto: CARL RECINE / TT

Zlatan Ibrahimovic gjorde en sensationellt tidig comeback, efter sin knäskada som han ådrog sig i våras mot Anderlecht i Europa League, när han hoppade in med 13 minuter kvar mot Newcastle i 4–1-segern på Old Trafford den 18 november.

Sedan dess har svensken bara spelat ytterligare 60 minuter på sina hittills fem matcher den här säsongen.

Under sina korta inhopp har han hållit en låg profil och i princip inte uträttat någonting överhuvudtaget på planen.

Oron sprider sig på Carrington

Nu kommer The Sun – samma tabloid som avslöjade att Ibrahimovic skulle sitta på bänken mot Newcastle den 18 november – med uppgifter om svenskens skada.

De skriver att rehabiliteringen kanske inte fungerat så smärtfritt som tongångarna låtit oss tro och att oron sprider sig på Manchester Uniteds träningsanläggning, Carrington, över att Zlatan Ibrahimovic kanske aldrig kommer att återhämta sig och bli den spelare han var innan skadan.

Tidningen rapporterar om att detta orosmoln kan leda till att José Mourinho ger sig ut på anfallsjakt när transferfönstret öppnar i januari.

Annars har det, sedan skadan uppkom, sipprat ut uppgifter om att knäet som Zlatan opererade hos doktor Freddie Fu i Pittsburgh var i helt fantastiskt skick.

– Hans knä är så starkt att läkarna sa att de aldrig hade sett något liknande. Han har ett knä som det nästan är omöjligt för en fotbollsspelare med en 20 år lång karriär att ha. Det var helt rent, det fanns inga skador i det, sa agenten Mino Raiola till Expressen i maj.


Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM