”Smutskastning som saknar relevans”

Lagkaptenen bryter kontraktet med Varberg

avJacob Larsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Gabriel Altemark Vanneryr lämnar Varberg med omedelbar verkan.

Detta efter ett utdraget bråk med klubbledningen.

”Jag kan konstatera att ansvarig tränare Joakim Persson och jag inte har något förtroende för varandra, vilket gör det omöjligt för mig att under nuvarande omständigheter spela i klubben”, skriver 32-åringen i ett uttalande till Hallands nyheter.

Efter förlustmatchen mot Falkenberg den 25 maj har lagkaptenen saknats i matchtruppen mot såväl Degerfors som mot Halmstad.

Anledningen är en schism som uppstått mellan Altemark Vanneryr och klubbledningen, däribland tränaren Joakim Persson och sportchefen Kujtim Bala.

”Inte okej att sätta sig i badtofflor på bänken”

För Hallands nyheter ger sportchef Bala sin syn på varför 32-åringen saknades i den senaste matchen mot Halmstad.

– Det är inte okej att komma in efter matchstart och sätta sig i badtofflor på bänken. Och att sedan gå till b-plan och värma upp ensam, säger han till tidningen.

I ett långt, skriftligt uttalande till samma tidning har sedan Altemark Vanneryr svarat på påståendet.

”En försvårande omständighet är också de uttalanden i HN sportchefen Kujtim Bala gör, vilket för mig är en ren smutskastning som saknar relevans”, skriver han och riktar ytterligare en känga mot tränaren Joakim Persson.

”Min upplevelse är att Joakim Persson har infört en tystnadskultur. En tystnadskultur som innebär att den som riktar kritik får konsekvenser exempelvis i form av petning från match och spelarråd”.

”Kan lösa det här internt”

I samma uttalande bekräftar han också att han lämnar klubben med omedelbar verkan, något som klubben beklagar.

– Vi kan absolut lösa det här internt. Hela klubben gillar "Gabbe", han är en viktig pjäs och har alltid varit det, säger Kujtim Bala.

Varberg har inlett säsongen svagt och parkerar i skrivande stund på negativ kvalplats med tio poäng på elva matcher. Under lördagen reser man till Dalarna för möte med IK Brage.

Dagens tv-höjdare 9 juni 00:28
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Superettan

IK Brage