Eddahri jagades av AIK och Örebro SK - men valde mästarklubb i Marocko

Av: Fredrik Jönsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Omar Eddahri.
Foto: BILDBYRÅN
Omar Eddahri.

Omar Eddahri är klar för mästarklubben Ittihad Tanger i Marocko.

Enligt uppgifter till Sportbladet valde han bort både AIK och Örebro SK.

– Det har varit många turer med många klubbar både i Sverige och utomlands. Jag gick till slut på det jag känner till bäst, säger Eddahri.

Omar Eddahri, som kopplades ihop med flera klubbar under vinterns transferfönster, skrev på för IK Sirius i början av mars. Men det blev inte som parterna hade väntat sig. För två veckor sedan bröt han sitt avtal med klubben.

”Jag vill tacka IK Sirius för min tid, speciellt fansen som varit grymma och spelarna som fått mig att känna mig välkommen sen dag ett. Ser fram emot nya utmaningar", skrev han på Twitter efteråt.

Får spela Champions League

27-åringen, som gjorde en fin säsong med AFC Eskilstuna i allsvenskan 2017, har hittat en ny utmaning - i Marocko.

Den offensive spelaren byter krisklubben Sirius, sist i allsvenskan, mot Ittihad Tanger som vann ligan i Marocko den gångna säsongen. Det betyder att han kommer att få spela CAF Champions League framöver.

– Det har varit många turer med många klubbar både i Sverige och utomlands. Jag gick till slut på det jag känner till bäst. Marocko är mitt hemland jag har mina rötter här. Klubben vann ligan i år, kommer att spela afrikanska Champions League och har enormt tryck på sina matcher. Jag ser bara positivt på allt, säger Eddahri.

Intresse från AIK och ÖSK

Enligt uppgifter till Sportbladet fanns det intresse i Sverige och Europa för Eddahri. I allsvenskan ska det ha handlat om bland andra AIK och Örebro SK. Men Eddahri vill inte kommentera uppgifterna.

– Nej, jag har hittat min klubb nu och fokuserar på att ge järnet där, säger Eddahri.

Publicerad: