Robert Lundström borta säsongen ut

1 av 2 | Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

avErik Karlsson

FOTBOLL

Han utgick skadad i matchen mot IFK Göteborg i söndags.

Nu bekräftar AIK att backen Robert Lundströms säsong är över.

– Jag är mycket ledsen över dagens besked, säger han i ett pressmeddelande.

Matchen mot AIK hade knappt börjat när Robert Lundström föll till marken efter en löpduell. Lundström tog sig för knät direkt och efter matchen fruktande han en allvarlig skada.

– Jag utgår från det värsta. Jag har aldrig haft den känslan förut, så det är klart man blir väldigt rädd och orolig, sa nyförvärvet.

Och i dag kom beskedet som Lundström fruktat, knäskadan är så allvarlig att säsongen är över.

– Jag är mycket ledsen över dagens besked, både jag och laget har fått en bra start på säsongen och jag såg verkligen fram mot fortsättningen på 2018. Nu väntar en lång rehabperiod och ska jag försöka omvandla besvikelsen över skadan till energi som gör att jag blir frisk och stark i den takt som är möjlig, säger Robert Lundström.

En av många tunga skador

AIK har drabbats hårt av skador. I samma match klev Stefan Silva av med en förmodad bristning som kommer att kräva ett par veckors rehabilitering, enligt samma pressmeddelande.

Dessutom är Tarik Elyounoussi skadad, Jesper Nyholm borta säsongen ut med fotledsbrott och meriterade nyförvärvet Joel Ekstrand har inte spelat någon match på grund av skada.

AIK Fotboll har drabbats hårdare än normalt av olika typer av skador och sjukdomar 2018. Jag lider enormt med Robert som fått en flygande start på 2018, nu blir det vårt jobb att stötta och ge honom bästa möjliga rehabförutsättningar. Som en konsekvens av skadan på Lundström så kommer Albin Linnér träna full ut med AIK A framöver, säger sportchef Björn Wesström

ARTIKELN HANDLAR OM