Östersunds FK

Kindberg arbetsbefrias från posten som vd för Östersundshem

avErik Karlsson

Östersunds FK:s ordförande är anhållen misstänkt för bedrägeri.

Nu meddelar Östersundshem, där Daniel Kindberg är vd, att Kindberg arbetsbefrias under Ekobrottsmyndighetens utredning, meddelar företaget på en presskonferens, enligt ÖP.

Det var i går som det gjordes en razzia på ÖFK-ordföranden Daniel Kindbergs kontor på kommunala fastighetsbolaget Östersundshem. Hans dator beslagtogs och Kindberg själv är en av tre personer som nu anhållits misstänkta för grovt bedrägeri, där en av de tre misstänkta redan är häktad.

Både klubben och Östersundshem har i dag haft extrainsatta möten och vid Östersundshems möte beslutade man att arbetsbefria Kindberg under pågående utredning. Det meddelade företagets ordförande Tord Andnor under en presskonferens i dag, enligt ÖP.

”Fokusera på rätt saker”

Andnor säger att företaget fortfarande inte haft någon kontakt med Daniel Kindberg.

– Jag har försökt nå Kindberg, men det går inte, säger han.

För SVT bekräftar byggföretaget Peab att den tredje personen som är anhållen är en anställd på företaget. Ett företag där Kindberg tidigare varit regionchef och vars affärer med Kindbergs nuvarande arbetsgivare, Östersundshem, senare kom att bli mycket ifrågasatta.

Östersunds spelartrupp har rest till Kalmar för kvällens match. När Sportbladet möte laget på flygplatsen inför avresa menade mittbacken Sotirios Papagiannopoulos att laget försökt fokusera just matchen.

– Vi tränade på bra i går och nu är det viktigt att fokusera på matchen. Det som har hänt har hänt. Vi vet inte så mycket om det, så det är bara att fokusera på rätt saker.

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYR N
ARTIKELN HANDLAR OM