Sundsvall värvar ”Islands bästa spelare”

FOTBOLL

I somras sålde Sundsvall sin isländske landslagsstjärna Rúnar Sigurjónsson till Grasshoppers.

Nu har klubben hittat ersättaren.

Isländska ligans bästa spelare, Kristinn Freyr Sigurdsson, har skrivit på.

Gif Sundsvall tappade rejält av sin framfart i allsvenskan och vann bara två av 19 allsvenska matcher efter att den isländske EM-spelaren Rúnar Már Sigurjónsson såldes i juli.

Sedan dess har fansen i "Giffarna" krävt en ersättare på innermittfältet.

Nu har han kommit – och han är dessutom islänning.

"Helt rätt för Gif Sundsvall"

24-årige Kristinn Freyr Sigurdsson, från den isländske klubben Valur, har signat ett treårskontrakt.

– Vi är mycket glada och stolta att vi idag har gjort klart med Kristinn Freyr Sigurðsson. Hans kvaliteter och personlighet kommer att vara helt rätt för Gif Sundsvalls fortsatta utveckling. Vi ska vara kloka med att ge honom tid att få komma in i vår spelidé och med familjen i staden Sundsvall, säger klubbens sportchef Urban Hagblom i ett pressmeddelande.

Islands bästa spelare

Den offensiva mittfältaren gjorde 13 mål i Islands högstaliga år 2016, näst mest av alla, och fick med det utmärkelsen som ligans bästa spelare.

– Jag är mycket förväntansfull att få spela med Gif Sundsvall. Jag gillar staden och allt runt klubben och självklart tränaren och spelarna. Jag tycker att laget försöker att spela fotboll på rätt sätt och att det passar mina kvalitéer som spelare. Jag tycker också att det här är rätt steg för mig och min karriär och jag ser verkligen fram emot att dra igång, säger Kristinn Freyr Sigurðsson.