Cibicki räddade J–Södra på nytt

Foto: TT
FOTBOLL

Underläge mot Sundsvall – då klev Jönköpings skyttekung Pawel Cibicki fram igen.

Med säsongens sjunde mål såg han till att ”krysslaget” Jönköping fick med sig en poäng.

– Alltid kul att göra mål, säger Cibicki, efter nykomlingens sjätte oavgjorda match i år.

Sundsvall kom till Jönköping med gott självförtroende efter 5-0-krossen mot Östersund senast och Medelpadslaget inledde matchen som de brukar göra den här säsongen. I lagets tolv allsvenska matcher har de gjort det första målet i tio av dessa – och matchen mot Jönköping blev inget undantag.

I den sjätte minuten fick Pa Dibba bollen i djupled och han fick i väg ett skott, på returen dök sedan anfallskollegan Stefan Silva upp och satte ledningsmålet.

– Pa (Dibba) tar en fin löpning. Deras backlinje står och sover lite och han kommer på avslut. Sedan kommer jag bra och kan lägg in den, säger Silva till C More.

Berömde laginsatsen

Åtta minuter in i andra halvleken gjorde Jönköping ett dubbelbyte (Ogbu och Gojani in) och det förändrade matchbilden. Jönköping började skapa målchanser och i den 65:e minuten fick Cibicki bollen utanför straffområdet och kvitterade med sitt sjunde mål för säsongen.

– Det är alltid kul att göra mål, men utan laget kan jag inte göra mål. Vi jobbar hårt för varandra, säger Cibicki.

Trots en del chanser för båda lagen under den sista halvtimmen blev det inga fler mål.

– Det är nog ett rättvist resultat. Jag är besviken på vår prestation i dag. Det är mycket som inte fungerar. Jag tycker vi ser lite trötta ut, säger Sundsvalls tränare Roger Franzén till C More.

J-Södra inte har vunnit sedan den 17 april. På de åtta senaste matcherna har de spelat oavgjort hela sex gånger medan två matcher har slutat med förlust.

ARTIKELN HANDLAR OM