Kritiken mot Rooney: ”Förstår honom inte”

Publicerad 2016-10-21

Lämnade över straffen: ”Rooney brukade vara otäck”

Wayne Rooney har det tungt.

Nu sågas han – för ett ”straffbråk” med Paul Pogba.

– Han brukade vara otäck när han var yngre. Jag kan inte förstå att han lämnade över den, säger BT Sports-experten Michael Owen.

Följ ämnen i artikeln

Manchester United körde över Fenerbahce med 4–1.

Men efterspelet har handlat om diskussionerna innan 1–0-målet.

Tv-bilder visar att Paul Pogba och Wayne Rooney flitigt diskuterar vem av dem som ska slå den första straffen där fransmannen går därifrån med bollen i sin arm.

Därefter får Rooney, bara några minuter senare, även ge vika för Anthony Martial som snodde åt sig den andra straffen.

– Jag sa till Wayne (Rooney) att jag ville ta straffen och han lät mig göra det. Jag är väldigt glad att få göra mål på straff. Och jag blir glad att en spelare som han låter mig ta en straff, sa Pogba i går.

”Det stör mig”

Men BT Sports-experten, och förre Manchester United-spelaren, Michael Owen är av en annan åsikt.

Han tycker att situationerna visar upp ett svaghetstecken från Manchester United-kaptenen.

– Det stör mig lite. Han brukade vara otäck när han var yngre. Han ville alltid göra mål. Jag kan inte förstå att han lämnade över den och tycker fortfarande att han borde ha tagit den. Han är deras anfallare, säger Owen enligt Daily Mail.

Owen menar att det visar på 30-årige Rooneys nuvarande status i klubben där han under den senaste tiden fått finna sig i att sitta på bänken.

– För tolv år sedan mötte den här killen Fenerbahce i sin första match för Manchester United och tog bollen ifrån Ryan Giggs. Han var den som sa till seniorspelarna och gick och slog in ett hattrick, säger Owen.

Manchester Uniteds nästa match spelas mot Chelsea på söndag.

Twitter / Account Suspended

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.