Krossades – blev hyllade av fansen

FOTBOLL

GÖTEBORG. Krossade på planen. Men hyllade efteråt.

Llandudno-spelarna tackade Blåvittfansen för upplevelsen.

– Stort av dem att behandla oss så, det här kommer vi minnas resten av livet, säger anfallaren Marc Williams.

Walesiska ligatrean Llandudno Town FC hade som väntat inget att sätta emot IFK Göteborg. 5-0 slutade matchen efter bland annat två mål av Tobias Hysén, men matchens stora behållning kom efter att domaren blåst av.

Direkt på slutsignalen gick några av de walesiska spelarna fram tillsammans med hemmaspelarna för att tacka Blåvittsupportrarna. Och en stund senare gick de i samlad trupp fram till hemmaläktaren och satte sig på gräsmattan för att gå igenom samma hyllningsprocedur som Göteborgsspelarna alltid gör efter en seger.

Seger för fotbollen

Skrattande Blåvittspelare kunde bara titta på när deras motståndare blev hyllade.

– Det här var en seger för fotbollen. Vi har suttit här efter matcher i våras där allt varit kaos. Men i dag var det verkligen en seger för fotbollen. All heder till våra supportrar som kunde ge walesarna den här upplevelsen, säger Emil Salomonsson.

Llandudno Town snittar 3-400 åskådare på sina ligamatcher. Mot IFK Göteborg var det 6 064 personer på plats på Gamla Ullevi.

– Det var en underbar erfarenhet för våra killar att få uppleva det här. För många av oss kommer det här vara den största publiken vi någonsin spelar inför, säger Marc Williams.

Nära avancemang

För IFK Göteborg var det en dag på jobbet, och knappt ens det. Stabila 5-0 gör att man i praktiken redan är klart för den andra kvalomgången, då mot polska Piast Gliwice. Tränaren Jörgen Lennartsson flaggade direkt efteråt för att det knappast blir den starkaste elvan i returen på torsdag nästa vecka.

– Rent tekniskt återstår det ju en match, men det är klart att vi inte kommer att tappa det här. Men vi ska åka dit och göra en bra match, sen har vi en allsvensk match tre dagar senare, så vi får se hur Jörgen tänker, säger Tobias Hysén.

Han gjorde tävlingscomeback efter sin sex veckor långa skadefrånvaro, och gjorde direkt två mål.

– Det var så nära öppet mål man kan komma båda gångerna. Men alltid kul att göra mål.

ARTIKELN HANDLAR OM