Ankersen slog ner sin motståndare

FOTBOLL

Blåvittstjärnan riskerar avstängning

1 av 5

Vänskapsmatch mot Strömsgodset.

Då fick IFK Göteborgs Jakob Ankersen spel efter att ha blivit tacklad och slog till en motståndare i ansiktet.

– Jag måste lära mig kontrollera det, säger dansken till Göteborgs-Posten.

Med drygt två veckor kvar till omstarten av allsvenskan spelade IFK Göteborg i dag en vänskapsmatch hemma mot norska Strömsgodset.

Men på planen gick det inte speciellt vänligt till, åtminstone inte i den 65:e minuten då Blåvitts danske stjärna Jakob Ankersen blev bryskt tacklad av Tommy Höiland.

En upprörd och adrenalinpumpad Ankersen reste sig direkt och tryckte upp sin hand i ansiktet på Höiland.

– Jag fick en väldigt ful tackling och reagerade instinktivt. Jag har varit ute och sagt ursäkta till honom så det är ur världen för mig. Det sker på en sekund. Jag måste lära mig att kontrollera det. Det får jag ta med mig till nästa situation som kommer, säger Ankersen till GP.

Utvisad direkt

Yttern fick direkt syna det röda kortet.

– Det var en tackling som inte var mer än gult kort. Sedan blev han väl såpass frustrerad att han hoppade upp och gav igen och knuffade till motståndaren med en hand i ansiktet. Det var inget annat vi kunde göra än att visa det röda kortet. Det var en hård knuff i ansiktet och så fort det handlar om ansiktet så är det automatiskt rött kort, säger domaren Bojan Pandzic som efter matchen skrev en anmälan och skickade den vidare till disciplinnämnden.

Räknar med avstängning

En besviken Jörgen Lennartsson räknar med att Ankersen nu kan missa ett par matcher i allsvenskan.

– Han blir väl avstängd en eller två matcher i allsvenskan skulle jag tippa. Han får en tidsbestämd avstängning så det kanske blir både Europa League och allsvenskan. Det beror på när de sätter det, säger tränaren till GP och fortsätter:

– Han är ångerfull så klart men han gjorde det i affekt. Han vet att han gjorde något dumt, det är inte mer än så.

Matchen slutade 2–2 efter att Mikael Boman och Gustav Engvall gjort mål för IFK Göteborg.