”Kanske förstår att det ser ut så här...”

FOTBOLL

”Fanns i bakhuvudet att vi hade 3-0”

IFK Göteborg är vidare till tredje kvalomgången.

Nu talar mycket för att man slipper ställas mot HJK Helsingfors stjärna Taye Taiwo.

– Han lär blir borta ett tag, säger HJK-tränaren Mika Lehkosuo.

Foto: Tobias Hysén under IFK Göteborgs kvalmatch till Europa League

IFK Göteborg hade 3-0 att gå på inför returen mot polska Piast och matchen på Gamla Ullevi blev därför ingen klang- och jubelföreställning.

John Alvbåge tvingades till en fin räddning tidigt i matchen – men därefter hände inte mycket av värde.

– Vi hade velat göra lite mer. Vi hade gärna vunnit matchen, men nu hade vi ju 3-0 att gå på, säger Alvbåge i Viasat Fotboll.

”Intetsägande match”

Tränaren Jörgen Lennartsson fyller i:

– Det var en intetsägande match, det skriver jag under på. Det var bra att gå vidare, bra att hålla nollan, bra att ingen blev skadad och bra att vi fick vila lite spelare … sen var det många andra saker som lämnade mer i övrigt att önska. Jag hade hoppats få se lite mer kvalité i vårt anfallsspel. Men vi hade 3-0 att gå på och det fanns i bakhuvudet, så man kanske kan förstå att det ser ut så här. Det är mycket matcher nu, så det gäller att hushålla på energin.

”Ser fram emot det”

IFK Göteborg möter finska HJK Helsingfors i tredje kvalomgången.

– De har skickliga spelare, det är de finska klubblagens flaggskepp, de spelar i stort sett alltid ute i Europa så det blir en intressant och tuff match, säger Jörgen Lennartsson.

Men mycket talar för att ”Blåvitt” slipper möta HJK:s stjärnback Taye Taiwo. Den 31-årige nigerianen – som tidigare spelat i Marseille – utgick skadad i HJK:s 1-0-seger mot bulgariska Beroe och de första rapporterna tyder på att det är allvarligt.

– Jag misstänker att han inte kommer vara med de kommande matcherna, säger tränaren Mika Lehkosuo till Ilta-Sanomat.

ARTIKELN HANDLAR OM