”Det kändes inte riktigt schysst”

FOTBOLL

Därför spelar inte Niclas Eliasson mot AIK

Foto: Bildbyrån.
Eliasson.

Niclas Eliasson spelar inte mot AIK.
Men varför?
– Det kändes helt enkelt inte riktigt schysst mot honom, säger IFK Norrköpings ordförande Peter Hunt.

Det fanns inga formella hinder som skulle kunna stoppa IFK Norrköping från att spela Niclas Eliasson mot AIK, som han alltså är inlånad ifrån.

Det slog såväl Björn Wesström, sportchef i AIK, och Peter Hunt, ordförande i Norrköping, fast under veckan. Ändå valde "Peking", lite överraskande, att självmant ställa över Eliasson i söndagens toppmatch på Friends Arena.

”Inga hot eller sådär”

"IFK Norrköping anser att det är det bästa beslutet för alla parter.", skrev "Peking" på föreningens hemsida, men utvecklade inte mer än så.

En kryptisk kommentar som ledde till att rykten och spekulationer om den egentliga anledningen snabbt satte fart. Enligt ordföranden Peter Hunt ligger det emellertid ingen dramatisk orsak bakom.

Men vad är orsaken?

– Mot bakgrunden av att han spelat i AIK hade vi inom klubben en lös diskussion om honom. Det handlar inte om några hot eller sådär, alls. Mer att det ska kännas bra.

”En jobbig situation”

Utan?

– Att han inte skulle behöva spela mot sin gamla klubb. Han tillhör ju fortfarande AIK rent formellt. Det kändes helt enkelt inte riktigt schysst mot honom. Jag menar: att komma till sin gamla arena och kanske mötas av glåpord eller liknande. Det är en jobbig situation.

Var det Niclas beslut, eller ni i ledningen som bestämde?

– Det kan jag inte svara på. Det är Jens som har fört den dialogen med Niclas. Jag har inte haft något personligt samtal med honom.