'Mou': ”Ser honom här kommande år”

1 av 2 | Foto: TT

avRobert Rosén

FOTBOLL

José Mourinho har redan öppnat upp för att Zlatan Ibrahimovic stannar i Manchester United under två års tid.

På torsdagens presskonferens upprepade han det igen.

– Han har har en väldigt stor motivation så jag ser honom stanna här under de kommande två åren, sa José Mourinho enligt Manchester Uniteds hemsida.

I förra veckan talade José Mourinho om Zlatan Ibrahimovics, 34, framtid i Manchester United. I intervjun med BT Sports sa portugisen att Ibrahimovic kommer stanna i klubben i två år – och inte ett som kontraktet har uppgetts ligga på.

– Vi är så glada över att ha honom och under de två åren, förmodligen de två sista åren i hans karriär, kunde han inte hittat en större liga att avsluta karriären i, sa Mourinho då.

”Han är väldigt lycklig”

På presskonferensen inför morgondagens möte med Southampton upprepade portugisen återigen det hela. Då han talade om att Zlatan Ibrahimovic kommer att förbli en Manchester Unitd–spelare under två års tid.

– Han är väldigt lycklig. Jag frågar honom om hans familj, hans fru, hans barn – jag vet hur viktiga dessa saker är för honom – integration, hushåll och allting är bra. Alla är lycklig. Han har har en väldigt stor motivation så jag ser honom stanna här under de kommande två åren, utan tvekan, sa José Mourinho enligt Manchester Uniteds hemsida.

Även om José Mourinho fick svara på hur Zlatan Ibrahimovic mår handlade det mesta av presskonferensen om Paul Pogba, 23.

Konditionen okej – för några minuters spel

Efter att ha varit avstängd i premiären mot Bournemouth väntas fransmannen debutera för Manchester United under morgondagen. Baserat på José Mourinhos uttalande lär 23–åringen dock inte spela hela matchen.

– Han har inte spelat en enda minut av någon försäsongsmatch, men han har jobbat med oss i närmare två veckor. Ibland med gruppen, ibland ensam, och hans kondition är okej nog för att spela några minuter, förklarade Mourinho.

Manchester United–Southampton startar klockan 21.00 i morgon kväll.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM