Zlatan i fjällen när PSG tacklar krisen

avPatrik Brenning

”Hoppas de inte gör något dumt”

Foto: TT
Serge Aurier träffar ledningen i dag.

Zlatan Ibrahimovic är i fjällen, Marco Verratti i alperna och Kevin Trapp hemma i Frankfurt.

Livet leker för PSG:s alla stjärnor – utom Serge Aurier.

Istället för semester är 23-åringen på måndagen för första gången tillbaka i Paris sedan den stora videoskandalen.

Det var den 14 februari som skandalen briserade kring Serge Aurier. En video där 23-åringen hånade såväl lagkamrater som tränare spreds då på sociala medier.

Beskedet kan dröja

Försvararen har sedan dess varit avstängd på obestämd tid av klubben, varit portad från träningsanläggingen, haft sin lön fryst och själv gömt sig från pressen hos agenten Stephane Courbis i Schweiz. Men på måndagen återvände Aurier till Paris.

Klockan 11.00 är 23-åringen kallad till PSG:s kontor i Boulogne-Billancourt där försvararen ska förklara sig för lagchefen Olivier Letang samt vd:n Jean-Claude Blanc. Klubben väntas sedan ta ett beslut om Auriers definitiva straff inom två till 30 dagar, skriver Le Parisien.

Enligt tidningen förväntas Serge Aurier dock inte få sparken. Ett av skälen är ekonomiskt, då 23-åringen värderas till över 200 miljoner kronor på spelarmarknaden, och det andra är att försvararen kan ha en viktig roll som utfyllnadsspelare om laget går långt i Champions League.

Zlatan i svenska fjällen

Samtidigt som Aurier för sina krissamtal är resten av laget hemskickat på semester. Spelarna har fått 2,5 dag ledigt att fritt spendera som de själv önskar.

– Spelarna förtjänar den här vilan. Sedan januari har vi spelat 14 matcher och det börjar kännas både i benen och huvudet. Jag hoppas bara att de inte gör något dumt, skämtar tränaren Laurent Blanc.

Le Parisien noterar att Marco Verratti åkt hem till de italienska alperna och målvakten Kevin Trapp till Frankfurt. Zlatan Ibrahimovic är, av sin Instagram att döma, tillbaka i de svenska fjäll 34-åringen kommit att älska.

ARTIKELN HANDLAR OM