Skadekrisen knäcker AIK

avPatrik Brenning, Lisa Edwinsson

Fick inte ihop fullt lag: "Vi har ingen bredd"

Foto: bildbyrån, scanpix
Catovic, Özkan, Flávio och Atta var inte tillgängliga för spel i gårdagens match mot Rosenborg.

Försäljningar och skador har urholkat svenska mästarna AIK:s trupp till den grad att klubben inte ens fick ihop fullt lag till förlustmatchen mot Rosenborg.

Sportbladet kan dessutom avslöja att avbytaren Gabriel Özkan, även han skadad, aldrig var aktuell för ett inhopp.

– Vi har ingen bredd på truppen, säger assisterande tränaren Björn Wesström.

AIK mörkade skadekrisen inför kvalet i Champions League mot Rosenborg där tre sena återbud gjorde att Solna-laget inte ens fick ihop full bänk till matchen.

Nyckelspelaren Walid Atta överbelastade låret på sista träningen och Admir Catovic insjuknade efter Malmö-matchen. När laguppställningen kom saknades dessutom anfallaren Flávio.

– Han är skadad, sedan i lördags. Han har inte tränat i veckan utan varit med fysion och det var ingen idé att testa. Han ville spela men vi tog beslutet att inte chansa. Du kan inte spela med spelare som inte är friska i Champions League, säger tränaren Alex Miller.

Özkan ombytt

Lagets offensiva hopp stod i?stället till Goran Ljubojevic, som enligt tränaren Alex Miller fortfarande inte är fulltränad, och 21-årige Mohamed Bangura.

Ett anfallspar som blev mållöst när Rosenborg skaffade sig ett drömläge inför returen efter att Markus Henriksen ostörd fått skjuta in matchens enda mål från distans.

Sportbladet kan dessutom avslöja att Gabriel Özkan, som var ombytt, aldrig var aktuell för spel. Solnalaget hade därmed bara fyra, mot normalt sex, disponibla utespelare på bänken.

– Jag har tränat väldigt lite efter skadan och var dessutom sjuk i veckan. Jag vet inte varför jag var med på bänken, säger Özkan.

Frågor kring Flávio

När AIK jagade kvittering hade Alex Miller få alternativ på bänken och lösningen blev att chansa med 19-årige Viktor Lundberg och 18-årige Pontus Engblom.

Sportchefen Jens Andersson säger att ”det var en mörkning” när klubben inkluderade samtliga skadade spelare i bruttotruppen som släpptes dagen innan match. Men frågorna kring Flávios frånvaro är många.

– Det är en jättebra spelare men det är alltid managern som bestämmer, säger mittfältaren Dulee Johnson, utan att nämna någon skada.

ARTIKELN HANDLAR OM