”Ingen hemlighet att han vill ha Torres”

United och Barcelona jagar Torres

Sir Alex Ferguson medgav i dag på en presskonferens att Wayne Rooney vill lämna Manchester United.

Ersättaren kan enligt Daily Star bli Liverpools Fernando Torres.

– Det är ingen hemlighet att Ferguson vill ha Torres, säger en källa nära spanjoren till tidningen.

Fernando Torres har en tid ryktas vara på väg bort från problemklubben Liverpool. Lagets akuta ekonomiska kris har avhjälpts i och med ägarbytet men den sportsliga är fortfarande djup och allvarlig.

Rooney vill lämna

Nu placeras superstjärnan Torres istället i rivalen Manchester United. Klubbens manager Sir Alex Ferguson sade på dagens presskonferens att anfallaren Wayne Rooney meddelat att han vill lämna klubben.

26-årige Torres ses, enligt Daily Star, som den perfekta ersättaren till den engelska landslagsmannen. Även United har ekonomiska problem och uppges vara på jakt efter en profilvärvning som kan användas i klubbens marknadsföring och få fart på kringförsäljningen av till exempel souvenirer igen.

”Skulle sälja tröjor”

– På ytan kan det tyckas svårt för United att lägga så stora pengar på en spelare. Men de vet att Torres skulle sälja tröjor över hela världen. Det är ingen hemlighet att Ferguson vill ha Torres i United, säger en källa nära spanjoren till Daily Star.

Samtidigt ska Barcelona ha börjat smida planer för att även de ge sig in i jakten på Torres. Prislappen för anfallaren uppges ligga på 50 miljoner pund, drygt 529 miljoner.

De 3 senaste Liverpool–klippen

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN