Robben: Puyol borde ha visats ut

"Inte en domare i världsklass"

VM-finalen var extremt tuff med 14 gula kort och en utvisning, på Hollands John Heitinga.

Men enligt Arjen Robben borde Carles Puyol ha visats ut först.

– Vi borde ha fått frispark och Puyol ett (andra) gult kort, säger han enligt nyhetsbyrån Reuters.

Arjen Robben i samspråk med domaren Howard Webb under finalen.
Arjen Robben i samspråk med domaren Howard Webb under finalen.

Situationen Robben pratar om skedde tio minuter från slutet av den andra halvleken när han tog sig förbi Puyol i en löpduell.

Spanjoren, som redan hade en varning, tog ett grepp om Robben men föll samtidigt och holländaren fortsatte mot mål. Iker Casillas kom dock ut och lade beslag på bollen.

– Domaren gav fördel men det fanns ingen sådan, jag kunde knappt röra mig och målvakten var redan för nära, säger Robben enligt Reuters.

– När du spelar i en VM-final behöver du en domare av världsklass och – jag måste uttrycka mig försiktigt – det var inte fallet i den här matchen.

Nära utvisning själv

Men Robben kunde själv ha blivit utvisad. Med en varning i bagaget vinkades han av för offside och efter att ha stannat av slog han sent bollen mot mål. Domaren Howard Webb, England, nöjde sig med en tillsägelse i det läget.

Robben verkar heller inte alltför upprörd över att van Bommels tackling på Iniesta respektive Nigel de Jongs dobbar i bröstet på Xabi Alonso inte gav röda kort.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN