Hotet mot guld: proffsklubbar

FOTBOLL

Larsson hetast i heta MFF

Foto: Daniel Larsson till vänster.

MALMÖ. Daniel Larsson är hetast i heta Malmö FF. Men utländska proffsklubbar får komma med något extra för att locka iväg honom under sommaruppehållet.

– Jag är jättegärna med och fajtas om SM-guldet, säger Daniel.

Marcus Lantz i Helsingborg såg eventuellt proffsflykt som det stora hotet mot fortsatt toppstrid för HIF till hösten. Risken är nog större för MFF att bli av med tongivande spelare. Daniel Larsson våren 2010 är målfarlig, kreativ framspelare och blixtrande snabb. Exakt den typ av spelare som så många lag vill ha.

”Bara spekulationer”

– Tydligen inte, jag har inte hört något, säger Daniel som inte vill precisera vilken typ av klubb eller vilket bud som skulle kunna locka iväg honom.

– Det är väldigt svårt att säga eftersom det bara är spekulationer. Så länge som jag inte hör något är det inget att ens fundera över.

– Klart att det är en oro för alla svenska lag. Men jag tror att vi har väldigt många spelare i laget som är sugna på att fajtas om ett SM-guld.

Larsson spelade snyggt fram till Guillermo Molins snygga avslut till 2–0 men egentligen borde han ha fått fler assister i matchen.Daniel frispelade nämligen medspelare fyra gånger till i matchen.

Förra våren var han ofta ovän med bollen. I år spelar han ständigt smart och bollsäkert med öppnade väggspel.

”Sätter väldig press”

– Egentligen gör jag tvärt­emot vad backen försöker göra i de lägena. Vänta ut och försöka få honom att ta första steget.

Malmö hänger på Helsingborg i toppen medan tippade topplag får allt längre upp till guldstriden.

– Det sätter väldig press på dem att komma ikapp och det är ju inget vi har något emot, säger Daniel Larsson.

ARTIKELN HANDLAR OM

Malmö FF